Política

Mor el metge i activista independentista Carles Furriols, ànima de la Fundació Doctor Trueta

El metge i activista independentista Carles Furriols, impulsor de la Fundació Doctor Trueta ha mort aquest dissabte a Taradell als 67 anys, segons ha informat la mateixa entitat a través de la xarxa social X.

Conegut amb el sobrenom de Tati, va ser un gran activista del moviment independentista, sobretot a Osona i la Catalunya Central. El 1993 va crear l’Associació Doctor Trueta que al principi, a través d’un centre de treball basat en la teràpia ocupacional per a malalts mentals, es dedicà a la recollida selectiva de medicaments per enviar a diversos països. A través de la Fundació Humanitària pel Tercer i Quart Món Doctor Trueta va treballar per fomentar la creació d’empreses sostenibles i la inserció laboral de persones vulnerables a partir de la recollida de fàrmacs.

“Ser resilients és el millor homenatge que podem fer al Fundador i ànima de la Trueta, Carles Furriols, Tati. De tu hem après a adaptar-nos i superar els reptes amb valentia. Procurarem ser dignes del teu llegat treballant per fer un món millor. Gràcies per tant, i fins sempre”. És el missatge que ha enviat la fundació per informar de l mort de Furriols, a qui el 2018 li van detectar un càncer de pàncrees.

Diverses personalitats han destacat la seva figura, com ara els expresidents de la Generalitat Carles Puigdemont i Quim Torra. Torra ha agraït el seu “mestratge, servei als altres i patriotisme incondicional per la llibertat a Catalunya”. Puigdemont ha destacat la seva “bonhomia” i la seva manera d’estar “al costat de tots, especialment dels qui més pateixen”. “Amb les prioritats sempre clares i els punts cardinals de la vida, inamovibles. Un humanista amant del món i arrelat al país”, ha remarcat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Unes cinc mil persones es manifesten en suport de Sánchez davant el Congrés

Barcelona
Itàlia

Meloni encapçalarà la llista del seu partit als comicis europeus

Barcelona
POLÍTICA

Vergés afirma que Illa “sempre serà la sucursal del PSOE”

blanes
Estat espanyol

Personalitats de la cultura defensen “la legitimitat democràtica”

Barcelona
Guerra a Gaza

Optimisme al Caire amb l’última proposta de treva

Barcelona

Paneque diu que en educació la prioritat és eliminar els barracons

girona

Cañigueral (ERC):”Som el partit més represaliat de la història"

santa coloma de farners

El PP exigirà control de fronteres i fre a la immigració il·legal

girona
política

Illa acusa ERC i Junts de governar “d’esquena als ajuntaments”

barcelona