Política

Tura espera que el govern espanyol assumeixi abans del dia 9 les pautes de l'Estatut

La consellera de Justícia, Montserrat Tura, ha afirmat avui que "estaria bé" que el govern espanyol fes un pronunciament abans de dissabte que ve, dia 9 d'agost, en què assumeixi les pautes que fixa l'Estatut a l'hora de desenvolupar el nou model de finançament autonòmic.
En declaracions als periodistes després de presentar la reforma del Registre Civil de Barcelona, Tura s'ha posicionat així davant la possibilitat que s'arribi al pròxim dissabte sense que s'hagi aconseguit l'acord sobre el nou model de finançament, malgrat que l'Estatut fixa aquesta data com a dia límit per al pacte.

Segons la consellera, "estaria bé" que abans de dissabte l'executiu central es pronunciés a favor dels elements recollits a l'article 206 de l'Estatut, que subratlla que el nou model de finançament es fixarà, entre d'altres, en base al creixement demogràfic, al percentatge d'immigració, a l'índex de pobresa i a les competències traspassades.

"No sembla massa complicat que sigui així", ha indicat Tura, qui això no obstant ha advertit que si finalment el govern no fa aquest pronunciament "haurà d'entendre que la Generalitat faci el que cregui oportú" per defensar el marc que prefigura l'Estatut.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.