Política

Sánchez defensa la figura del verificador per “la desconfiança” amb ERC i Junts

Confirma la primera trobada amb JxCat aquest dissabte, on es coneixerà el nom del mediador

El president espanyol reconeix que l’amnistia “probablement no era el pas següent que volia donar”

El president espanyol, Pedro Sánchez, ha defensat l’acord sobre l’amnistia amb els partits independentistes catalans com un pas “coherent” amb la política de “normalització” amb Catalunya i ha defensat la figura del verificador en les reunions amb ERC i Junts davant “l’extraordinària desconfiança” mútua per validar els acords d’investidura. Ha confirmat la reunió amb Junts d’aquest dissabte, tot i que no ha concretat si seria a Ginebra, i ha avançat que serà aquest dia quan es coneixerà la identitat del verificador.

En una entrevista a TVE, la primera des que va ser investit, el mandatari socialista ha defensat els pactes postelectorals per poder formar govern, tot considerant que “probablement” l’amnistia no era el pas següent que volia donar”, però que ha estat un pas “conseqüent amb la política de normalització i estabilització” amb Catalunya. Segons Sánchez, en determinades ocasions, en política i quan “un no té majoria absoluta”, “s’ha de triar entre solucions ideals i les possibles”.

Sánchez ha defensat la figura del verificador i les reunions amb ERC i Junts assegurant que són trobades entre partits fruit de l’acord d’investidura i que ha emmarcat dins “el diàleg” per parlar sobre el conflicte amb Catalunya des de “la política” . “Ells defensen la independència de Catalunya i nosaltres l’Estat de les autonomies”, ha remarcat. “És bo que si dos no s’entenen, hi hagi un tercer que ens acompanyi i ens ajudi a arribar a acords”. També ha destacat la importància d’asseure’s a dialogar des de “posicions molt diferents”: “La bona notícia és que almenys des de posicions dispars i una extraordinària desconfiança, ens hem convocat a parlar, dialogar i eventualment a arribar a acords”.

Preguntat per si a l’Estat espanyol hi ha hagut casos de ‘lawfare’, Sánchez s’ha mostrat contundent: “S’han instrumentalitzat institucions al nostre país? Definitivament”, tot i que no ha fet referència a l’independentisme català i s’ha centrat en assenyalat directament el PP, posant com a exemple l’operació Kitchen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.