Política

rússia

El Tribunal Suprem rus prohibeix el moviment LGBT per considerar-lo “extremista”

El Tribunal Suprem de Rússia va prohibir ahir el “moviment internacional” LGBT en el país en considerar-lo una “organització extremista”, en una sentència històrica que, segons adverteixen els representants del col·lectiu de persones homosexuals i transgènere, conduirà a detencions i processaments dels membres de la ja reprimida comunitat LGBTQ+. Amnistia Internacional ha advertit que les “conseqüències poden ser catastròfiques”, segons informa l’agència Efe.

La sentència té efectes immediats i prohibeix l’activisme LGBT en un país que des que el president rus, Vladímir Putin, va llançar la invasió d’Ucraïna s’ha tornat cada vegada més conservador. La mesura respon a una petició presentada pel Ministeri de Justícia el 17 de novembre passat que va demanar al Suprem declarar organització extremista el que va anomenar “moviment internacional LGBT” al·legant que “fomenta l’odi social”. A Rússia, segons va explicar l’agència Efe, no existeix cap col·lectiu registrat com a “moviment internacional LGBT”. Arran de l’anunci de la demanda d’il·legalització del moviment, un grup activistes LGBT van desafiar el govern i van anunciar la creació de l’organització Moviment Internacional Cívic LGBT.

La vista al Suprem es va celebrar a porta tancada i només es va permetre l’assistència de representants del Ministeri de Justícia, segons informa Efe. El jutge de l’alt tribunal rus Oleg Nefedov va trigar quatre hores a considerar la demanda ministerial.

Fa un any Rússia va aprovar una llei que censurava totalment la propaganda LGBT, incloent-hi llibre i pel·lícules, i el juny passat es van vetar les operacions quirúrgiques de canvi de sexe, la qual cosa va provocar una gran alarma entre la comunitat transsexual, i també es va prohibir l’adopció per part de parelles homosexuals i es van anul·lar matrimonis entre persones del mateix sexe.

http://www.elpuntavui.cat/societat/article/5-societat/2360947-russia-prohibeix-el-moviment-lgtb.html

2360947



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

unió europea

El carregador de tipus C serà obligatori per tots els dispositius a partir de gener de 2025

barcelona
política

Vergés (Junts) proposa un pla de xoc per fer front els reptes de la pagesia

girona
memòria

La Junta electoral prohibeix una concentració davant la Prefectura

barcelona
guerra a gaza

Netanyahu assegurà que envairà Rafah amb acord de treva o sense

barcelona
RIPOLL

Badia (Comuns): “L’extrema dreta no té cabuda ni en català ni en castellà”

RIPOLL
política

Aragonès veu “estrafolària” la proposta de Junts per revertir el dèficit fiscal

barcelona
economia

La inflació a la zona euro es manté en el 2,4%

barcelona
política

Serrat, Coixet, Gervasio Deferr o Jorge Javier Vázquez donen suport a Illa

barcelona
política

La CUP, oberta a entendre’s amb ERC, Junts i comuns

barcelona