Política

Primer judici suspès per la tramitació de la llei d’amnistia

El jutge decideix ajornar el cas dels quatre implicats pel tall de TAV a Girona durant la mobilització pel primer aniversari de l’1-O

El jutjat penal número 2 de Girona ha ajornat el judici que s’havia de celebrar els propers 12 i 13 de desembre pel tall del TAV del 2018, acceptant una petició que havia fet la defensa i que es basava en l’entrada a registre del Congrés de la llei d’amnistia. El fiscal i l’advocada de l’Estat s’oposaven a aquesta mesura i reclamaven mantenir el judici contra els quatre imputats per la mobilització del primer aniversari de l’1 d’octubre. No obstant, el jutge ha decidit ajornar-ho fins a l’11 i 12 de desembre del 2024.

I el jutge ho fa argumentant que és una causa amb un gran volum d’actuacions i de persones que hi han d’intervenir. També ho justifica dient que encara falta per localitzar un testimoni i que, també, hi ha un mosso que ha de declarar que continua de baixa i que es preveu que sigui de llarga durada. I, especialment important, sosté que malgrat que la llei està en tramitació parlamentària i encara no és vigent, cal tenir en compte que, tal com ara està redactada, inclou els fets objecte d’aquest judici. “I, en cas de prosperar la seva aprovació, hauria fet inútil la celebració d’aquest judici”, recull l’escrit del jutge.

L’advocat de la defensa, Benet Salellas, celebra que “si prosperés l’amnistia, ens estan dient que seria aplicable en aquests cas”. Ja és la quarta vegada que se suspèn aquest judici i, en diverses ocasions, els afectats han assegurat que estan vivint una agonia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia