Política

Guerra al Pròxim Orient

Israel confirma la mort de cinc ostatges retinguts a Gaza

Les autoritats israelianes estimen que queden 132 persones vives segrestades per Hamas a la franja

Cinc ostatges israelians retinguts pel grup islamista Hamas a la Franja de Gaza han mort, segons ha confirmat l’exèrcit d’Israel. Les autoritats israelianes estimen que encara queden 132 persones segrestades vives en l’enclavament palestí.

Les forces israelianes “han notificat a les famílies dels ostatges Eliyahu Margalit, Mia Goren, Ronen Engel i Aryeh Zalmanovich la seva mort”, ha assegurat un portaveu de l’exèrcit, Daniel Hagari, en una videoconferència. “Un comitè d’experts del Ministeri de Sanitat, juntament amb el Centre Nacional de Medicina Forense, el Gran Rabinat d’Israel i el Ministeri de Serveis Religiosos n’han determinat la mort a partir de troballes recopilades i de la intel·ligència”, hi ha afegit.

El cinquè ostatge és Ofir Tzarfati, de 27 anys, el cos sense vida del qual han pogut recuperar els soldats desplegats a Gaza.

L’exèrcit no ha donat detalls sobre la manera en què han tingut lloc les cinc morts.

Segons Hagari, Hamas encara reté a 136 persones —disset dones i dos nens—, de les quals quatre han perdut la vida. Entre elles hi ha 125 israelians i onze estrangers: vuit de Tailàndia, un del Nepal, un de Tanzània i un amb ciudadania franco-mexicana.

Els dos nens son els germans Ariel i Kfir Bibas, de 4 anys i 10 mesos, respectivament, que van ser segrestats amb la seva mare, Shiri Silverman Bibas (d’origen argentí), i el seu pare, Yarden Bibas.

Israel i Hamas van trencar divendres una treva negociada per Qatar, Egipte i els Estats Units, que va incloure l’alliberament d’ostatges a canvi de presos palestins en presons israelianes, una pausa que es va allargar una setmana. En concret, durant la treva es van deixar anar 105 ostatges: 81 israelians i 24 estrangers (23 tailandesos i un filipí).

S’afegeixen als quatre ostatges que van ser alliberats anteriorment: una mare i una filla israelianes amb passaport nord-americà i dues àvies israelianes.

D’altra banda, Israel ha recuperat els cossos de tres ostatges morts a Gaza: el de Tzarfati, el d¡una soldat i el d’una àvia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia