Política

Rússia

Batudes policials a Moscou en clubs LGTBI

S’amplia el setge a gais, lesbianes, bisexuals i transgènere a Rússia. La policia de Moscou ha dut a terme diverses batudes en clubs LGBTI de la capital russa la nit de divendres a dissabte, segons informen mitjans locals. Els policies han arribat als locals i han començat a demanar documents d’identitat als presents. Segons testimonis, els agents han irromput en diverses saunes amb l’excusa que buscaven droga. “A la festa també hi havia ciutadans estrangers. A la sortida fotografiaven passaports sense permís. Es tracta d’un esquema utilitzat altres vegades, així van tancar clubs similars a Sant Petersburg”, comenten testimonis.

El Tribunal Suprem rus va prohibir dijous el moviment LGBTI, que considera “extremista”, fet que ha desfermat una onada d’indignació entre la comunitat. La mesura prohibeix la “propaganda” i la “publicitat” LGBTI, així com “generar interès i animar a integrar-se a les files” del moviment.

Activistes homosexuals i juristes acusen el Kremlin de pretendre “controlar” les consciències dels russos, alhora que inculquen “els valors familiars tradicionals, suposadament incompatibles amb les activitats del moviment”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia