Política

L’ANC crea un grup de treball per impulsar la llista cívica

El Secretariat Nacional de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha aprovat crear un grup de treball per desenvolupar el projecte de llista cívica, que haurà de ser aprovat pels socis de l’entitat durant el primer trimestre del 2024.

Segons informa l’ANC en un comunicat, el plenari ha aprovat la iniciativa amb un 90% dels vots. L’objectiu és poder definir la iniciativa “amb el màxim detall possible” per ajudar a esvair els dubtes que hi ha al voltant de la llista cívica, entre els socis i la ciutadania en general.

L’Assemblea recorda que en els dos últims fulls de ruta es va descarta que l’entitat esdevingui un partit i es presenti a les eleccions. En concret, l’ANC proposa “un altre instrument de mobilització per arribar com més aviat millor a la independència de Catalunya” i això passa, segons remarca en el comunicat, per “impulsar una agrupació d’electors per a les pròximes eleccions al Parlament”. Aquesta iniciativa busca “somoure l’escenari d’autonomisme on es troben instal·lats els partits polítics”.

El grup de treball recollirà els posicionaments i propostes dels secretaris nacionals i de les assemblees de base de l’entitat i , estarà format pels quatre càrrecs orgànics de l’Assemblea i secretaris nacionals de les diferents comissions.

Els seus objectius principals seran desenvolupar els principis de la llista cívica aprovats al darrer full de ruta de l’ANC, implementar una web informativa, elaborar un codi ètic i una carta de compromís polític amb l’aixecament de la DUI que hauran de signar els candidats i candidates, i preparar la consulta i proposar accions per fomentar la participació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia