Política

Ataquen un buc militar dels EUA i diversos vaixells mercants al Mar Roig

Els houthis del Iemen reivindiquen l’atac i l’emmarquen en el conflicte amb Israel

El Departament de Defensa dels Estats Units ha informat que un buc militar del seu exèrcit ha estat atacat aquest diumenge al Mar Roig, al Pròxim Orient, conjuntament amb diversos vaixells mercants.

Un portaveu dels rebels houthis del Iemen ha reivindicat l’atac tot assegurant que les naus estan vinculades amb Israel i, per tant, són un “objectiu legítim”, segons informa l’ACN i Efe. És el primer gran atac vinculat a la guerra entre l’estat israelià i Hamàs fora de les fronteres d’Israel i Palestina i de la seva rodalia més immediata –Israel ha fet atacs puntuals al sud del Líban–, la qual cosa fa témer una escalada internacional del conflicte. El vaixell militar nord-americà és l’USS Carney, un destructor construït el 1991.

L’atac suposa una important escalada en una sèrie d’atacs marítims que ha n tingut lloc en aquesta zona relacionada amb la guerra entre Israel i Hamàs. Aquest mateix diumenge, la Marina britànica ha informat “d’un atac per part dels sistemes aeris no tripulars” al Mar Roig, en concret a la zona pròxima de Bab el Mdeb, prop d eles costes del Iemen, i ha instat els vaixells que naveguen per la zona a “prendre precaucions”.

També aquest diumege, els rebels houthisdel Iemen han reivindicat atacs amb míssils i drons contra dos bucs de càrrega mentre transitaven pel Mar Roig.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.