Política

Sumar critica el discurs “victimista” de Podem

Els de Yolanda Díaz creuen que els diputats morats, ara al Grup Mixt, haurien de retornar les actes

El trencament de Podem amb Sumar ha causat una profunda indignació al moviment liderat per Yolanda Díaz. Les discrepàncies entre que fins dimarts compartien grup al Congrés dels diputats venen de lluny, ja de la mateixa constitució del nou moviment d’esquerres. La portaveu de Sumar a la cambra baixa espanyola, Marta Lois, ha afirmat avui que la relació amb els morats ha tingut els darrers mesos “massa moments” de “desqualificacions personals” i “patriarcals”.

En una entrevista a Catalunya Ràdio recollida per ACN, Lois ha criticat el discurs “victimista” dels de Ione Belarra assegurant que no és cert que hagin deixat sense veu als cinc diputats de Podem, que aquest mateix dimarts van anunciar que anaven al Grup Mixt. Així, ha lamentat la “falta de voluntat” de Podem per integrar-se a Sumar i sentir-se part de l’espai liderat per Yolanda Díaz.

Lois, que no volgut qualificar als diputats de “trànsfugues”, ha admès que la ruptura del grup és un “fet greu” i unilateral. “És faltar als més de 500.000 votants catalans i tres milions d’espanyols que han votat el grup plurinacional”, ha remarcat. A parer seu, la política ha d’aparcar els “tons agres” i les confrontacions personals que allunyen a l’electorat i generen desafecció.

Preguntada per les actes dels diputats de Podem, Lois ha insinuat que, per coherència, les haurien de retornar. En aquest sentit, ha criticat la “deslleialtat” i “l’exercici de ruptura” que suposa la seva sortida de la coalició firmada per Podem i Sumar per les eleccions del 23-J. Tot i això, ha evitat entrar en un “debat polític” sobre aquest assumpte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia