Política

El cercle contra el fill de Joe Biden s’estreny amb un nou cas penal

La Fiscalia el persegueix penalment per delictes fiscals, segons documents presentats aquest dijous davant d’un tribunal a Califòrnia

La Fiscalia ha obert un nou cas penal contra Hunter Biden, fill del president nord-americà, Joe Biden, per delictes fiscals, segons documents presentats aquest dijous davant d’un tribunal a Califòrnia. El fill de Biden, de cinquanta-tres anys, enfronta 9 càrrecs incloent-hi la manca de declaració i pagament d’impostos i declaració d’impostos falsa o fraudulenta, d’acord amb la imputació que va ser lliurada divendres en una cort federal a Los Angeles. En concret, els fiscals ho acusen de no pagar aproximadament 1,4 milions de dòlars –uns 1,28 milions d’euros, al canvi d’avui– en impostos federals durant un període de quatre anys: del 2016 al 2019, segons informa EFE.

Estil de vida extravagant

Hunter Biden, assenyala la Fiscalia al document de 56 pàgines, “va gastar milions de dòlars en un estil de vida extravagant en comptes de pagar els seus impostos”. La imputació va ser liderada pel fiscal David Weiss, el mateix que ja va presentar una primera imputació al fill del president demòcrata a mitjans d’aquest any per tres càrrecs relacionats amb la compra i la possessió d’armes, que és il·legal quan es tracta d’una persona amb addiccions, i que ell va adquirir el 2018.

Una nova acusació

Aquesta nova acusació arriba una setmana abans que el fill del president hagi de testificar davant de la Cambra de Representants, com a part d’una investigació del legislatiu sobre les presumptes irregularitats comeses per part del president per beneficiar els negocis de la família. El mes d’octubre passat, Hunter Biden es va declarar no culpable davant un tribunal a Delaware dels càrrecs que se li imputen per comprar una pistola el 2018 mentint en afirmar que no estava consumint drogues, tot i que va admetre posteriorment que estava lluitant contra la seva addicció al crac.

Investigat des del 2018

Els càrrecs contra el fill del mandatari demòcrata són el resultat d’una investigació que es va obrir el 2018 durant el Govern de Donald Trump (2017-2021) i que el mateix expresident, ara aspirant a la nominació presidencial republicana, ha fet servir per atacar Biden, amb qui podria enfrontar-se a les eleccions de 2024. La investigació, que ja dura cinc anys, va desembocar aquest any en un acord entre la defensa de Hunter Biden i l’equip d’acusació liderat pel fiscal David Weiss, nomenat per Trump, que podria haver posat fi al drama judicial. Tot i això, aquest pacte va col·lapsar i ara Hunter Biden s’enfronta a un judici que probablement es desenvoluparà en plena campanya per als comicis del novembre del 2024.

A més, el fill del president ja esta immers en un altra cas processal, per tinença d’armes i consum de droguers. L’octubre passat Hunter Biden es va declarar no culpable dels càrrecs que se li imputen per comprar una pistola el 2018, mentint a més perquè va afirmar que no estava consumint drogues, a pesar que va admetre posteriorment que estava lluitant contra la seva addicció al crack. Aquesta és la primera compareixença davant un jutge de Hunter Biden des que va ser imputat el 14 de setembre de tres càrrecs per la compra i possessió il·legal d’armes, que comporten una pena màxima de 25 anys de presó. La sentència, no obstant això, sol ser menor per als qui, com en aquest cas, no tenen antecedents penals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia