Política

Els egipcis voten en uns comicis amb Abdelfatah al Sisi com a gran favorit

Les votacions s’allargaran durant tres dies

A les 9 del matí hora local, els col·legis electorals d’Egipte han obert les seves portes en uns comicis presidencials on les votacions s’allargaran fins dimarts i on el mandatari Abdelfatah al Sisi és el favorit a endur-se una victòria que ja es dona per descomptat. Més de 67 milions d’electors estan cridats a participar en un procés que serà supervisat per 15.000 jutges, 22.540 observadors locals, 14 organitzacions internacionals i 67 representants diplomàtics de 24 països. A banda de l’aspirant a la reelecció Abdelfatah al Sisi, els altres candidats que acaparen més focus són Farid Zahran, del Partit Socialdemòcrata Egipci (PSE); Abdel Sanad Yamama, del Partit Wafd i Hazem Omar, del Partit Popular Republicà (RPP).

Aquestes són les primeres eleccions des que Al Sisi va assolir el poder arran d’un cop d’estat perpetrat el 2013 en les que participen més de dos candidats, ja que les de 2014 i 2018 l’actual president només va tenir un contendent. En ambdós casos, el seu triomf va ser tant contundent —97% dels vots— com controvertides, ja que l’oposició les va considerar un frau. La participació serà un element clau a analitzar a posteriori, ja que la contesa arriba enmig d’una duríssima crisi econòmica al país, que arrossega una inflació del 38% i un deute extern de més de 160.000 milions de dòlars.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia