Política

Mas justifica la plantada per avançar cap a un model de finançament bilateral

La consellera recalca que en les cimeres del Consell de Política Fiscal i Financera ja està tot el peix venut d’entrada

La consellera d’Economia, Natàlia Mas Guix, ha justificat la seva absència en la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) que es fa avui com un gest per, d’entrada, denunciar unes cimeres “on tot ja està decidit” i, de l’altra, reivindicar la negociació bilateral amb l’Estat com la “via real” per avançar en la definició d’un model de finançament “singular” per a Catalunya. En declaracions als periodistes, Mas ha recordat que el número dos del departament, Josep Maria Vilarrúbia, i la directora general de Pressupostos, Esther Pallarols, seran a una trobada de la qual no n’esperen avenços significatius, ja que el CPFF és un organisme que no és “de debat”, ja que l’Estat compta amb la majoria dels vots i imposa les seves decisions. Alhora, ha recalcat que els acords per fer possible la investidura de Pedro Sánchez com a president han obert “una via de negociació bilateral pel finançament de Catalunya”, una opció que “és la via real per lluitar pels recursos que els ciutadans necessiten i mereixen”. “Activem la via bilateral per trencar aquesta estructuralitat. Fa 40 anys que estem amb els mateixos resultats, per la qual cosa si volem resultats diferents cal fer les coses de manera diferent”, ha comentat la consellera en referència a les anteriors negociacions del finançament autonòmic.

En la reunió d’avui està previst que l’Estat comuniqui oficialment el nivell de dèficit a les comunitats per al 2024, un 0,1 % del PIB, i que doni a conèixer els ingressos de què podran disposar les comunitats el 2024, unes xifres que estaran “molt alineades amb les previsions de la Generalitat”, ha dit la consellera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia