Política

Bildu tria a Pello Otxandiano com a candidat a lehendakari

L’actual director de Programa sintetitza, segons Otegui, l’aposta per un relleu generacional al capdavant la formació

Després del gest d’Arnaldo Otegui que ja s’ha institucionalitzat com fer un pas al costat, la Mesa Política EH Bildu reunida avui ha proposat a Pello Otxandiano, como a candidat a lehendakari a les eleccions que s’han de fer el proper any. Nascut a Otxandio, Biscaia, el 1983, i doctor en Enginyeria de Telecomunicacions, Otxandiano ja ocupava un lloc clau en l’engranatge de la formació des del càrrec de director de Programa. La seva proclamació com a candidat està ara supeditada a un últim tràmit, com és el de rebre l’aval de la militància en una consulta que s’obrirà dilluns vinent.

El propi Arnaldo Otegui ha estat el premi en voler posar en valor la tria d’Otxandiano, de qui ha dit que representa una “nova generació” que garanteix “solvència i rigor” en la seva acció política. “A més de tot això —ha afegit— té dues coses que són molt importants. passió per fer canviar les coses i ànima per recuperar per aquest país l’escenari que necessita”. En aquesta línia, Otegui ha recalcat que les properes eleccions arriben en un “moment històric”, on s’obrirà “el debat sobre el model territorial i plurinacional” de l’Estat.

El relleu al capdavant de la candidatura de Bildu no es pot descontextualitzar del que també ha dut a terme el PNB, que ha escollit a Imanol Pradales, ara diputat d’Infraestructures per Biscaia i de 47 anys, com a substitut de l’actual lehendakari Iñigo Urkullu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia