Política

política

Desclassificaran documents del cas Pegasus si ho demana el jutge

El ministre de l’Interior assegura que es farà pública la informació secreta que el govern espanyol consideri “oportú i conforme a la llei”

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, està disposat a desclassificar documents secrets sobre el cas Pegasus si ho sol·licita el jutge de Barcelona que investiga l’espionatge a polítics independentistes i si l’executiu espanyol entén que és “oportú i conforme a llei”. Marlaska ho ha afirmat en ser preguntat per la citació judicial que el jutjat d’instrucció número 29 de Barcelona havia fet per aquest dimecres a l’exdirectora del CNI, Paz Esteban, declaració que finalment s’ha posposat. “Es desclassificaran, en el seu cas, aquells documents que siguin sol·licitats per l’autoritat” competent i que s’entengui que és “oportú, raonable i conforme a llei” desclassificar, ha afirmat Marlaska en declaracions recollides per EFE.

Havia estat la ministra de Defensa, Margarita Robles, qui havia anunciat que la directora del CNI no declararia aquest dimecres al jutjat que investiga l’espionatge al president de la Generalitat, Pere Aragonès, perquè l’Advocacia de l’Estat ha presentat recurs contra l’auto del jutge que, segons ella, conté plantejament “que crec que ell mateix modificarà”. Robles ha avançat que la declaració es podria fer a finals de gener i sobre la desclassificació de secrets del cas ha dit que “és bastant probable” que es faci tot i que “no sabem si el jutge ho mantindrà, ho deixarà sense efecte o deixarà sense efecte altres diligències”.

Dimecres també està prevista la declaració del president Aragonès com a perjudicat del cas d’espionatge. El cas arxivat per l’Audiència Nacional va ser reobert a l’octubre passat pel jutjat barceloní arran d’un querella presentada per Aragonès contra OSY Technologies, el nom amb què opera a Luxemburg la firma israeliana creadora del programa espia Pegasus, NSO Group.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cañigueral (ERC):”Som el partit més represaliat de la història"

santa coloma de farners

El PP exigirà control de fronteres i fre a la immigració il·legal

girona
política

Illa acusa ERC i Junts de governar “d’esquena als ajuntaments”

barcelona
Estats Units

Biden fa broma amb l’edat: “Sóc un adult competint contra un nen de 6 anys”

Barcelona
política

Crida dels comuns a frenar la dreta com a les generals del juliol passat

l’hospitalet del llobregat
política

Puigdemont avisa que la “divisió” de l’independentisme “ajudarà Illa a ser president”

barcelona
POLÍTICA

Per la CUP, el Baix Empordà és “una mena de parc temàtic turístic”

la bisbal d’empordà
política

ERC reivindica el seu esperit de resistència i lluita a Ginebra en un emotiu acte amb exiliats

barcelona
Regne Unit

Un diputat conservador i exministre de Sanitat es passa al Partit Laborista

Barcelona