Política

política

Sánchez lloa el català al Congrés a la terra de Feijóo

El president li reprotxa al líder del PP que sumi cent manifestacions en els primers vint dies de govern i l’insta a assumir les urnes i dialogar

“És curiós i cridaner haver hagut d’esperar al setembre del 2023 per parlar català al Congrés”, lamenta

Desvela que va oferir ser ministre al gallec Besteiro i que aquest li va dir no per recuperar Galícia

El president Pedro Sánchez ha aprofitat la seva participació en un acte del PSdG a Galícia, la terra d’Alberto Núñez Feijóo (PP), per reivindicar el plurilingüisme i l’ús del català al Congrés que s’ha obert pas en aquesta quinzena legislatura amb Francina Armengol com a presidenta de la cambra i amb l’oposició frontal del PP. “La revolució pendent del respecte és respectar també la nostra diversitat territorial, cultural i de llengua. No deixa de ser curiós i cridaner i una prova de tot el que ens queda per fer per reconèixer tota la nostra diversitat territorial que no hagi estat fins al setembre del 2023 que s’hagin pogut utilitzar totes les llengües cooficials de l’estat al Congrés, que és la casa de tots els espanyols i espanyoles. Ens sorprèn que un expresident a de la Xunta de Galícia que és líder de l’oposició i que ve de Galícia hagi rebutjat l’ús del català, el gallec i el basc que són llengües tan espanyoles com l’espanyol”, ha reprotxat Sánchez al president del PP en un acte Santiago de Compostel·la per llançar la candidatura a la Xunta del socialista gallec José Ramón Gómez Besteiro.

Sánchez s’ha adreçat a Feijóo per reclamar-li una assumpció del resultat de les urnes del 23 de juliol i que passi de la contestació al carrer al diàleg. “Li vull recordar al PP que porta cent manifestacions en aquests poc més de vint dies de govern, que les eleccions ja han passat i que ja hi ha un govern amb un horitzó de treball durant els propers quatre anys i que és hora de treballar, de dialogar i d’acordar. D’acordar un nou sistema fe finançament autonòmic i d’acordar una reforma de l’article 49 de la Constitució per donar dignitat a les persones amb discapacitat i d’acordar complir la Constitució i renovar l’òrgan de govern dels jutges que porten cinc anys bloquejant”, ha dit. “Des que jo soc president la Constitució es compleix a tots i cadascun dels territoris i només el PP no compleix la Constitució”, ha reblat.

En el seu míting per apadrinar el candidat socialista a la Xunta, Sánchez ha desvelat que va oferir a Gómez Besteiro –el primer diputat que va poper parlar al Congrés, una llengua diferent del castellà, el gallec, sense ser amonestat– tenir un ministeri i que aquest va rebutjar l’oferiment de ser ministre per l’anhel de presidir Galícia després de les autonòmiques del 2024.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Unes cinc mil persones es manifesten en suport de Sánchez davant el Congrés

Barcelona
Itàlia

Meloni encapçalarà la llista del seu partit als comicis europeus

Barcelona
POLÍTICA

Vergés afirma que Illa “sempre serà la sucursal del PSOE”

blanes
Estat espanyol

Personalitats de la cultura defensen “la legitimitat democràtica”

Barcelona
Guerra a Gaza

Optimisme al Caire amb l’última proposta de treva

Barcelona

Paneque diu que en educació la prioritat és eliminar els barracons

girona

Cañigueral (ERC):”Som el partit més represaliat de la història"

santa coloma de farners

El PP exigirà control de fronteres i fre a la immigració il·legal

girona
política

Illa acusa ERC i Junts de governar “d’esquena als ajuntaments”

barcelona