Política

Sumar critica que s’abaixi impostos a les energètiques amb incentius

Feijóo lamenta que es bonifiqui el transport públic sense tenir en compte el nivell de renda i demana la rebaixa de l’IRPF per a renda mitjanes i reducció de l’IVA també per carn i peix

El Reial Decret aprovat pel Consell de Ministres per allargar les mesures anticrisi està rebent crítiques per la dreta i per l’esquerra. La líder de Sumar i vicepresidenta del govern, Yolanda Díaz, ha carregat contra le punt que preveu reducció d’impostos amb incentius per rebaixar la factura fiscal si fan “inversions estratègiques” en projecte industrials de descarbonització. Els dos socis de govern van arribar a un acord per mantenir els impostos al sector energètic i financer però no en el tema dels incentius i Díaz ja ha manifestat que és “absolutament incomprensible” que un executiu “progressista” com el que comparteixen el PSOE i Sumar es plantegi abaixar impostos a les energètiques a través de deduccions. “Els beneficis de les energètiques son rècord, no hi ha ningú a l’economia del nostre país que pugui defensar això tret que ho faci per motius ideològics”, ha dit després d’assegurar que treballan el reial decret “per intentar que aquests incentius es corregeixin”.

En declaracions a TVE, Yolanda Díaz, que ha admès també diferències amb els socialistes en matèria d’habitatge i de demanar “limitar” els preus dels lloguers, ha subratllat que les grans energètiques espanyoles tenen uns beneficis “rècord” i “obscens” que no justifiquen una baixada d’impostos. “Dupliquen els beneficis i la rendibilitat en relació a les energètiques europees”, ha afegit la ministra en declaracions a TVE.

Per la seva part, el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, s’ha mostrat disposat a donar suport a algunes de les mesures econòmiques incloses dins del Reia Decret si suposen un ajut per les famílies. “Som un partit d’Estat, responsable, i intentarem ajudar si la supèrbia del govern ho permet”, ha apuntat Feijóo en un acte a Madrid. En aquest sentit, ha apostat per avalar algunes de les iniciatives del PSOE i Sumar si l’executiu recull també propostes populars com rebaixar l’IRPF a les rendes mitjanes o reduir l’IVA d’aliments com la carn, el peix o les conserves.

Feijóo ha criticat que es bonifiqui el transport a tothom, sense tenir en compta el nivell de renda dels usuaris, i ha reclamat aplicar altres mesures com la retallada de la despesa del govern “més car de la història” o el manteniment de les nuclears per abaratir l’energia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

BLANES

La CUP reclama actuar amb urgència per protegir el delta de la Tordera

BLANES
estat espanyol

Feijoo acusa Sánchez d’haver pres el pèl als espanyols

Barcelona
política

Allau de crítiques des de Catalunya a Sánchez per la seva “comèdia”

barcelona
escòcia

Yousaf dimiteix com a primer ministre escocès i accentua la crisi de l’SNP

barcelona
estat espanyol

La Comissió Europea evita pronunciar-se sobre la decisió de Sánchez

barcelona
estat espanyol

El PSOE diu que amb la continuïtat de Sánchez “guanya la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Sánchez no dimiteix i seguirà de president

madrid
guerra a gaza

Almenys vint palestins morts en nous atacs israelians a Rafah

barcelona
guerra a europea

Ucraïna es retira de tres localitats en el front oriental

barcelona