Política

GUERRA A UCRAÏNA

Ucraïna respon amb un atac a la ciutat de Belgorod que causa almenys 22 morts

Més d'un centenar de persones han resultat ferides, vint-i-cinc d'elles en estat greu

Almenys vint-i-dos morts i més d'un centenar de ferits, 25 dels quals en estat greu, és el balanç  provisional de l'atac de l'exèrcit ucraïnès a la ciutat russa fronterera de Belgorod aquest dissabte. És la resposta d'Ucraïna als bombardejos massius que va patir el passat divendres. Segons informa EFE, les autoritats russes assegurant que han mort dotze adults i dos nens i que 108 persones han resultat ferides, entre les quals quinze menors. El governador de Belgorod, Viacheslav Gladkov, ha informat que l'artilleria ucraïnesa ha disparat contra el centre de la ciutat, on hi viuen unes 330.000 persones.

"Aquest crim no quedarà impune. El règim de Kíiv intenta desviar l'atenció de la derrota i provocar que cometem actes similars", van manifestar fons del ministeri de Defensa rus. Entre els edificis afectats hi ha la seu del govern regional i edificis universitaris, així com comerços i habitatges.

Fonts dels serveis secrets ucraïnesos han informat la premsa que el que ha passat a Belgorod és conseqüència "de les accions no professionals de la defensa antiaèrea russa" i també a "provocacions intencionades".

D'altra banda, aquest dissabte les defenses antiaèries russes han abatut 32 drons ucraïnesos en les regions de Moscú, Briansk, Kursk i Orlov. Ucraïna ha utilitzat drons d’ala fixa per colpejar territori rus, un fet que el Ministeri de Defensa Rus ha qualificat com “un atac terrorista”. Kíev ha respost d’aquesta manera a l’onada de bombardejos massius que va rebre ahir a les principals ciutats del país, el més important de tots aquest mesos de guerra.

Precisament, el Consell de Seguretat de l’ONU es va reunir ahir d’urgència per tractar aquests atacs, que van causar almenys la mort de trenta civils i 160 ferits. Des del secretariat general de l’ONU es va condemnar l’atac, crítiques a les quals també s’hi va afegir el president dels Estats Units, Joe Biden.

Els bombardejos russos van causar danys en zones residencials d’Ucraïna, un hospital de maternitat, escoles, parcs, una estació de metro, un centre comercial i infraestructures energètiques, provocant talls de llum en diverses zones del país.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]