Política

Orient mitjà

Israel bombardeja diversos centres d’acollida de desplaçats a Gaza

Almenys quaranta persones han mort en l’atac aeri

La Mitja Lluna Roja denúncia que l’exèrcit israelià assetja el seu centre d’ambulàncies al sud de la Franja i l’impedeix atendre els ferits

La campanya militar israeliana a la Franja de Gaza va sumant víctimes mortals cada dia que passa. Aquest dilluns el plom israelià que cau del cel sobre l’enclavament palestí ha engrossit la llista de morts amb almenys 40 persones més, després que l’exèrcit israelià hagi bombardejat cinc centres d’acollida de desplaçats –entre ells dues escoles– a Khan Yunis, al sud de Gaza, segons un comunicat difós pel govern de la Franja –en mans de Hamàs– i recollit per l’agència Efe.

Segons informa Efe, que cita fonts mèdiques, almenys quaranta civils han arribat sense vida a l’hospital Nasser, a més d’una xifra indeterminada de ferits. En aquest context, cal afegir que la Mitja Lluna Roja Palestina ha denunciat aquest dilluns, segons recull l’agència Efe, que les seves ambulàncies eren assetjades per les tropes israelianes impedint poder auxiliar els ferits a Khan Yunis .

A més, les tropes israelianes han irromput aquest dilluns en un hospital a Khan Yunis i han detingut al personal mèdic, segons ha denunciat a l’agència Reuters un portaveu del Ministeri de Sanitat de la Franja.

En total, 190 palestins han perdut la vida a Gaza des d’aquest diumenge pels atacs israelians, segons les autoritats de la Franja, que eleven a 25.295 el nombre de morts a l’enclavament mediterrani des del 7 d’octubre passat, quan l’exèrcit israelià va llançar la seva ofensiva en represàlia per l’atac perpetrat per Hamàs a territori israelià.

Un grup de familiars dels ostatges irromp en el parlament israelià

Familiars dels ostatges segrestats per Hamàs el 7 d’octubre passat que continuen dins la Franja han irromput aquest dilluns en una reunió a la Knéset (el Parlament israelià) per protestar contra el govern i reclamar una negociació immediata per aconseguir l’alliberament dels seus éssers estimats. “Tots els altres temes poden esperar. Però els ostatges no tenen més temps”, explica en un comunicat el Fòrum de Familiars d’Ostatges i Desapareguts, justificant la protesta desprès que diumenge haguessin enviat una carta a la Secretaria del Parlament “implorant que no s’ocupin de altre tema que no estigui relacionat amb el retorn dels ostatges a casa”. En no rebre resposta, alguns familiars han trencat aquest dilluns el cordó de seguretat i van entrar en una reunió de la comissió d’economia, segons informacions dels mitjans locals recollides per l’agència Efe. Diumenge, aquests mateixos familiars van convocar una acampada davant la residència del primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, qui aquest dilluns s’ha reunit amb alguns d’ells i els ha negat la possibilitat d’una treva imminent a Gaza.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia