Política

La xifra de morts pel terratrèmol augmenta a 540 mentre l'Exèrcit intenta evitar els saquejos i robatoris

La xifra de morts pel terratrèmol de dimecres passat al sud del Perú ha augmentat a 540. Mentrestant, el Govern ha enviat més efectius de l'Exèrcit a la zona devastada per evitar els saquejos i robatoris, on l'ajuda arriba amb lentitud als aproximadament 80.000 damnificats.

El ministre de Defensa, Allan Wagner, ha indicat que el nombre de soldats enviats a la població de Pisco, la més perjudicada pel sisme, ha augmentat de 400 a 1.000 i que, a més, altres 400 seran enviats a diferents zones.

La ministra de Comerç Exterior, Mercedes Araoz, ha assenyalat que les autoritats estan "intentant fer alguna cosa" per evitar "els robatoris a les carreteres", i per aquesta raó "l'Exèrcit s'està dirigint" a les zones on hi ha aquest problema per "controlar" la situació.

Per la seva banda, el president peruà, Alan García, ha promès el retorn de l'ordre "costi el que costi". "Qualsevol que intenti causar disturbis haurà d'afrontar les conseqüències", ha afegit.

Tot i que s'han establert diversos punts de distribució de menjar a Pisco, sembla que no arriba l'ajuda suficient. L'agent de policia Miguel Soto ha dit que, per exemple, els aliments que havien estat donats per un districte de Lima havien estat saquejats a la carretera abans de poder arribar a Pisco.

Dominic Nutt, que treballa a Perú per ajudar a la població afectada a través de l'ONG Save the Children, ha assegurat que un 80 % dels damnificats a les zones urbanes no tenen accés a l'aigua potable i que moltes zones rurals encara no han pogut ser ateses, i per aquesta raó "la situació probablement és pitjor que el que es creia al principi".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a Gaza

Netanyahu reitera que Washington reté enviaments d’armes a Israel

Barcelona
Guerra a Europa

Ucraïna afirma haver destruït una base de drons a Rússia

Barcelona
política

Rull i Antich fan una crida a defensar el català en la rebuda de la flama del Canigó

barcelona
Nova Caledònia

França envia a la metròpoli set dels independentistes detinguts

Barcelona
Estat Francès

Un nou sondeig situa el partit de Le Pen a prop de la majoria absoluta

Barcelona
política

ERC garanteix el suport a Sánchez si compleix, passi el que passi amb Illa

barcelona
Guerra a Europa

Tres morts en un atac rus a Khàrkiv

Barcelona
POLÍTICA

Marc Lamuà, reelegit primer secretari dels socialistes de les comarques gironines

ROSES
Estat espanyol

L’arquebisbe de Burgos excomunica les deu monges cismàtiques

Barcelona