Política

Orient Mitjà

Els houthies denuncien nous atacs dels EUA al Iemen

El secretari d’Estat estatunidenc, Antony Blinken, inicia una gira per l’Orient Mitjà

Els rebels houthies del Iemen han denunciat aquest dilluns una nova ronda de bombardejos llançats pels EUA i el Regne Unit contra la ciutat portuària d’Al-Hodeidah, en la costa del mar Roig, en un moment en el qual el secretari d’Estat estatunidenc, Antony Blinken, ha iniciat una gira per l’Orient Mitjà, segons informa Efe.

La televisió Al-Masirah, portaveu dels houthies, ha dit que “avions dels agressors estatunidencs i britànics van llançar nous atacs contra la ciutat d’Al-Hodeidah”, mentre que residents de la localitat portuària van assegurar a Efe que els bombardejos haurien provocat víctimes civils.

Segons la cadena, els bombardejos van tenir com a objectiu la zona d’Al-Katheeb, en el nord-oest d’Al-Hodeidah, localitat des d’on els insurgents solen llançar els seus atacs contra la navegació comercial en el mar Roig i els vaixells de guerra desplegats per diversos països occidentals.

Visita de Blinken a la zona

Aquesta nova ronda d’atacs ocorre enmig de la visita de Blinken a l’Aràbia Saudita, on avui ha aterrat en el marc de la seva cinquena gira per l’Orient Mitjà per a afermar una treva i l’alliberament dels ostatges en la Franja de Gaza, així com tractar d’evitar l’expansió del conflicte a la regió.

La televisió privada saudita Al-Arabiya va difondre imatges del cap de la diplomàcia dels Estats Units a la seva arribada a Riad, on va ser rebut per una comitiva de responsables de la monarquia àrab, així com de personal de l’ambaixada estatunidenca a l’Aràbia Saudita.

Segons el Departament d’Estat estatunidenc, aquesta és la cinquena gira de Blinken per Orient Mitjà des de l’esclat de la guerra en la Franja de Gaza, el passat 7 d’octubre, i té l’objectiu de “seguir amb els esforços diplomàtics” per a aconseguir una treva en l’enclavament palestí.

Aquest nou viatge es produeix després que la setmana passada els caps de la intel·ligència d’Israel, els EUA i Egipte, així com el primer ministre de Qatar, aconseguissin, després de dos dies reunits a París, una proposta d’acord per a una nova treva i un intercanvi d’ostatges per presos palestins. Aquest esborrany va ser traslladat després a la direcció de Hamàs, que es troba estudiant la proposta.

Nous atacs dels EUA i el Regne Unit

Els Estats Units i el Regne Unit van realitzar aquest passat dissabte una nova operació a gran escala contra posicions dels houthies al Iemen, on van apuntar contra 36 objectius en 13 localitzacions diferents del país àrab en resposta pels atacs contra la navegació.

Els EUA també van bombardejar en solitari divendres passat diferents enclavaments de les milícies proiranianes a Síria i l’Iraq, a les quals Washington acusa d’estar darrere de l’atac amb dron que el passat 28 de gener va matar a tres soldats estatunidencs en una base militar a Jordània.

Aquestes intervencions de Washington a l’Orient Mitjà han despertat els temors que la guerra en la Franja de Gaza s’estengui, al mateix temps que diversos països àrabs han advertit que aquests atacs podrien tenir “repercussions desastroses”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona