Política

estats units

El secretari de Defensa dels EUA torna a ingressar a l’UCI

Lloyd Austin està hospitalitzat per ser tractat d’un problema a la bufeta

El seu anterior ingrés, el mes passat, va provocar una gran polèmica per no haver informat de la situació al president Biden

El secretari de Defensa dels Estats Units, Lloyd Austin, torna a estar hospitalitzat a l’UCI del centre mèdic militar Walter Reed, als afores de Washington, ni un mes després d’haver rebut l’alta. A diferència del mes passat, que no es va informar de l’hospitalització, aquesta vegada el Pentàgon ha emès un comunicat sobre la situació de Lloyd, que pateix un càncer de pròstata.

Segons la nota del Pentàgon, que ha estat recollida per l’agència Efe, Austin va ser traslladat al centre mèdic diumenge cap a les dues de la tarda hora local (les vuit del vespre hora catalana) per un problema de bufeta. La decisió va ser presa perquè rebi una estreta vigilància, segons assenyala la nota.

El portaveu del Departament de Defensa, el general de brigada Pat Ryder, havia notificat l’ingrés a la subsecretària de Defensa, Kathleen Hicks, i al president de l’Estat Major Conjunt, Charles Brown, així com a la Casa Blanca i al Congrés. Si bé inicialment estava a càrrec de les seves funcions, poc després les ha transferit a Kathleen Hicks. Es desconeix quant de temps haurà de romandre hospitalitzat.

L’hospitalització d’Austin arriba ni un mes després d’haver rebut l’alta hospitalària després d’un ingrés de dues setmanes en el mateix centre mèdic. El secretari de Defensa dels Estats Units, de 70 anys, pateix un càncer de pròstata i el 22 de desembre passat va ser sotmès a una prostatectomia i posteriorment donat d’alta. Però, l’1 de gener va haver de tornar al centre mèdic per una infecció urinària derivada de l’operació i va ser ingressat a la unitat de cures intensives. La seva hospitalització va generar una gran controvèrsia, ja que ni Austin ni el seu equip va informar del que havia passat al president nord-americà, el demòcrata Joe Biden fins al 4 de gener, tres dies després de l’ingrés, i el Pentàgon no va emetre cap comunicat de premsa fins al dia 5 de gener. L’oposició va denunciar que durant aquests dies hi va haver un buit de poder en el Pentàgon en un moment crític en el qual la guerra de Gaza amenaça amb una escalada regional. La setmana passada, Austin va demanar disculpes públicament al president i al poble nord-americà per no haver informat de la seva hospitalització. Unes disculpes amb les quals es va donar per tancada la polèmica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres