Política

índia

La Policia reprimeix amb gasos una marxa de pagesos a Nova Delhi

La protesta reivindica el compliment de promeses fetes pel govern fa un any

Les autoritats de Nova Delhi han arrestat a manifestants i han fet servir gas lacrimogen per a impedir l’avanç d’una multitudinària marxa d’agricultors que es dirigeix a Nova Delhi per a exigir garanties legals per a la seva producció al país.

La tensió entre forces de seguretat i manifestants va escalar quan els pagesos van arribar a la línia que separa als estats del nord de Panjab i Haryana de la capital Nova Delhi, després que els agricultors trenquessin les barricades.

Imatges compartides pel canal de notícies indi NDTV mostra columnes de fum mentre centenars d’agricultors tractaven d’avançar.

Milers de camions i tractors amb agricultors indis a bord van iniciar aquest matí aquesta multitudinària processó que suposa un sever pols per al govern indi abans de les eleccions generals, previstes per a enguany.

En un intent de frenar la marxa de protesta, les autoritats de Nova Delhi han arrestat manifestants i han fet servir gas lacrimogen.

La tensió entre forces de seguretat i manifestants va escalar quan els pagesos van arribar a la línia que separa als estats del nord de Panjab i Haryana de Nova Delhi, després que els agricultors trenquessin les barricades.

Preus mínims per als productes agraris

Els pagesos van ser convocats per diverses associacions d’agricultors, que exigeixen al govern la promulgació d’una llei que garanteixi els preus mínims de venda sobre la producció (MSP), una política governamental creada per a protegir el valor de les collites davant la fluctuació del mercat.

Aquesta mesura va ser un dels punts calents de les protestes que van protagonitzar milers de pagesos indis fa dos anys, que van acampar per gairebé 15 mesos a les fronteres de la ciutat, contraris a una reforma agrària que el govern indi va acabar derogant el novembre de 2021 en acceptar diverses de les seves demandes.

A més, els sindicats reclamen altres beneficis per als agricultors, com un subsidi de 10.000 rupies (uns 120 dòlars) al mes una vegada compleixin els 60 anys, segons va dir Pandher en declaracions recollides per l’agència de notícies índia ANI.

Incompliment de promeses

Les protestes de pagesos han reviscut en ocasions esporàdiques des de llavors, com l’agost passat, quan centenars de grangers van marxar fins al centre de manifestacions de Jantar Mantar, a Nova Delhi, per a demanar al govern que complís amb les promeses que havia fet gairebé un any abans.

La volta als carrers per part dels pagesos es produeix pocs mesos abans de les eleccions generals, la qual cosa suposa un gran pols per al primer ministre indi, Narendra Modi, que es proposa com el gran favorit per a guanyar aquests comicis i assegurar el seu tercer mandat consecutiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona