Política

politica

Barcelona activa eines per fomentar l’ús del català

El ple de Barcelona va tenir ahir una especial atenció a les dificultats que viu la llengua catalana a la ciutat, ja que va aprovar, d’una banda, la creació d’una comissió d’estudi per fomentar la presència del català en l’entorn digital i en els nous formats tecnològics, i, d’una altra, incloure la promoció de l’ús de la llengua a la ciutat en el pròxim pla estratègic de subvencions. Les dues propostes havien estat presentades per ERC .

La comissió –que estarà presidida per la portaveu d’ERC, Elisenda Alamany– haurà d’estudiar la situació del català en l’àmbit digital i l’ús que en fan els joves i, d’altra banda, quina l’estratègia es pot dur a terme per revertir la situació. En la presentació de la proposta, Alamany va alertar del caràcter residual del català en alguns barris: “Si volem protegir la nostra identitat cal vetllar també per aquells aspectes als quals s’accedeix amb el mòbil”, ha dit la líder republicana. El ple també va aprovar una altra proposta d’ERC per incloure la promoció de l’ús social del català a la ciutat com a objectiu transversal en el pròxim pla estratègic de subvencions de l’Ajuntament.

Cap salutació a Israel

Al torn de precs i preguntes, i després d’un requeriment de la regidora de Bcn Comú, Ada Colau, l’alcalde Jaume Collboni va assegurar que no hi ha prevista cap salutació amb representants d’Israel al MWC. Collboni va dir qque la seva agenda és seguir el programa i que, per tant, no participarà en cap “boicot”.

Contra la reincidència

Per altra banda, el ple va aprovar per unanimitat la creació d’una altra comissió d’estudi per analitzar reformes legislatives i mesures organitzatives que permetin fer front a la multireincidència delictiva, sobretot en els casos de delictes lleus. El tinent d’alcaldia de Seguretat, Albert Batlle, va admetre que les dades de criminalitat no li agraden i va recordar que s’han detectat i detingut 526 persones reincidents. “Malgrat que la resposta policial és l’adequada”, va dir Batlle, “calen reformes importants en les lleis processals i penals per agilitzar processos i posar fi a la sensació d’impunitat”.

Estalvi d’aigua

Finalment, el ple va aprovar una proposició presentada pels comuns i transaccionada amb el PSC que insta a fomentar l’estalvi d’aigua, sobretot als establiments turístics amb alts consums, i a promoure ajuts per a les famílies vulnerables i les que instal·lin dipòsits pluvials a les cobertes.

LES FRASES

Si volem protegir la nostra identitat cal vetllar pels aspectes als quals s’accedeix amb el mòbil
Elisenda Alamany
presidenta del grup d’ERC
Al MWC seguiré la meva agenda, seguiré el programa i no participaré en cap boicot
Jaume Collboni
alcalde de barcelona
Malgrat la resposta policial, contra la multireincidència cal posar fi a la sensació d’impunitat
Albert Batlle
Tinent alcalde de seguretat


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia