Política

estats units

El cap del Pentàgon admet en el Congrés un error de comunicació en la seva hospitalització

Austin va ser sotmès el passat 22 de desembre a una prostatectomia per a tractar-se d’un càncer

El secretari de Defensa dels Estats Units, Lloyd Austin, ha admès aquest dijous davant el Congrés que va haver-hi una fallada de comunicació quan va ser hospitalitzat al gener per un càncer, però ha defensat que el comandament de l’Exèrcit no es va veure afectat.

El cap del Pentàgon ha comparegut davant un comitè de la Cambra de Representants per a declarar sobre la seva estada a l’hospital, que va generar una gran polèmica atès que el president, Joe Biden, no va ser notificat de l’ocorregut fins tres dies després del seu ingrés. “Vull ser molt clar. Mai va haver-hi una falta d’autoritat ni de comandament o de control. En tot moment, jo o la meva sotssecretària vam estar en condicions d’exercir les funcions del càrrec”, ha reivindicat Austin.

No obstant això, ha admès que durant la seva estada en el centre mèdic militar Walter Reed, als afores de Washington, sí que va haver-hi “una interrupció en les notificacions” atès que no es va informar adequadament la resta d’autoritats ni de la seva ubicació ni del motiu del seu ingrés.

També ha acceptat haver comès un error perquè no va informar ni al president, ni al Congrés ni al poble estatunidenc quan al desembre va ser diagnosticat de càncer de pròstata.

Austin ha assumit una vegada més la seva “total responsabilitat” sobre l’ocorregut, ha explicat que es va disculpar personalment amb Biden i ha detallat que ha ordenat canvis de protocols perquè una cosa així “no torni a ocórrer”. “Mai va ser la meva intenció amagar la meva hospitalització a la Casa Blanca ni a ningú”, ha afirmat.

Tractament de càncer

Austin va ser sotmès el passat 22 de desembre a una prostatectomia per a tractar el càncer i va ser donat d’alta posteriorment, però l’1 de gener a la nit va tornar al centre mèdic per una infecció del tracte urinari derivada de l’operació i va ser ingressat en la unitat de vigilància intensiva.

La seva hospitalització va generar una enorme controvèrsia atès que ni Austin ni el seu equip van informar a Biden del succeït fins al 4 de gener, tres dies després d’haver estat ingressat, i el Pentàgon no va emetre un comunicat a la premsa fins a l’endemà, el 5 de gener.

Posteriorment, Austin va demanar disculpes per l’ocorregut i, en una compareixença l’1 de febrer, va reconèixer que no havia manejat bé la situació, va assumir la seva responsabilitat i va demanar “perdó” als estatunidencs.

L’oposició republicana, no obstant això, no satisfeta amb les explicacions, va denunciar que durant aquells dies va haver-hi un buit de poder al capdavant del Pentàgon en un moment crític, en el qual la guerra a Gaza amenaça amb una escalada regional a l’Orient Mitjà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Catorze entitats demanen la clausura de l’abocador

LLORET DE MAR
uruguai

L’expresident José Mujica anuncia que té un tumor a l’esòfag

barcelona
estats units

Ultimàtum de la Universitat de Colúmbia perquè es desmantellin els campaments

barcelona
GIRONA

El PSC proposa un pla de xoc contra les desigualtats socials

GIRONA
RIPOLL

El PP vol aprovar una pla per incentivar el teixit empresarial a Catalunya

RIPOLL
GIRONA

Junts aposta per donar un “nou impuls” a la llengua catalana

GIRONA
guerra a gaza

Els EUA desconeixen el pla d’Israel per a protegir els civils de Rafah

barcelona
GIRONA

Els Comuns volen un abonament de 15 euros al mes per al transport públic

GIRONA
estat francès

La policia entra a la Sorbona per a expulsar els estudiants propalestins

barcelona