Política

S’aproven els 62,5 milions d’euros dels pressupostos de 2024

Es destinen 3,3 milions d’euros a inversions com ara l’asfaltat, la creació d’habitatges socials, la climatització de les escoles bressol i diverses millores d’infraestructures d’ús esportiu

L’Ajuntament de Blanes ha aprovat avui al ple ordinari el pressupost municipal del 2024, amb onze vots a favor dels grups municipals al govern - PSC, Junts, Grup Blanes i Blanes, Sí- , set abstencions d’ERC i Blanes en Comú i tres vots en contra per part de PP, Vox i la CUP. Enguany els pressupostos municipals sumen 62,5 milions d’euros, 10 milions d’euros més que el 2023. El tinent d’alcalde d’Hisenda, Jordi Calvet, ha destacat l’important augment en el capítol 1 de recursos humans, que significa un augment de 2 milions d’euros respecte a l’anterior anualitat. Aquest 11% més permetrà cobrir 48 places, sumant les de nova creació i les vacants de la relació de llocs de treball que mancava cobrir. Segons Calvet, “això ha de permetre un salt de qualitat en l’atenció d’aquest ajuntament al ciutadà, sobretot a les àrees de policia i territori”. Un altre augment important és el què es refereix al capítol 2 de despeses corrents, que permetrà adaptar el consistori blanenc als costos reals. “També s’ha fet un esforç per atendre les necessitats que han transmès les diferents àrees de govern als respectius responsables polítics”, explica. Calvet també ha remarcat l’important augment de dotació econòmica atorgada a la partida d’inversions, amb un total de 3.328.450 euros, que es destinaran a diferents projectes. Un dels més destacats és amb què comptarà la partida per fer la campanya d’asfaltatge, on s’han destinat 300.000 euros. A aquesta quantitat cal sumar-hi el romanent de tresoreria del 2023, de manera que en total es destinaran 500.000 euros per a la millora dels carrers de la ciutat. Altres projectes són els 635.000 euros per a millorar dues infraestructures d’ús esportiu. D’una banda, 360.000 euros per substituir la gespa artificial del camp de futbol de Ca la Guidó, i de l’altra 275.000 euros per fer el cobriment de la pista de Mas Florit. Altres inversions previstes són 300.000 euros per a la climatització de les escoles bressol municipals, 140.000 euros per millores d’adequació del cementiri municipal i 100.000 € pel Centre de Formació a l’antiga Escola Carles Faust. També ha recordat la dotació econòmica que continuen tenint projectes de llarg recorregut, com per exemple la Prefectura de la Policia Local i Protecció Civil.

L’oposició

Per la seva banda, ERC creu que aquests pressupostos són factibles per aquest any, però que pateixen pel 2025, “no hàgim de tornar a apujar impostos”. PP i VOX coincideixen en el fet que els pressupostos són “els pressupostos de l’engany perquè no es podran complir i van tard”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

uruguai

L’expresident José Mujica anuncia que té un tumor a l’esòfag

barcelona
estats units

Ultimàtum de la Universitat de Colúmbia perquè es desmantellin els campaments

barcelona
GIRONA

El PSC proposa un pla de xoc contra les desigualtats socials

GIRONA
RIPOLL

El PP vol aprovar una pla per incentivar el teixit empresarial a Catalunya

RIPOLL
GIRONA

Junts aposta per donar un “nou impuls” a la llengua catalana

GIRONA
guerra a gaza

Els EUA desconeixen el pla d’Israel per a protegir els civils de Rafah

barcelona
GIRONA

Els Comuns volen un abonament de 15 euros al mes per al transport públic

GIRONA
estat francès

La policia entra a la Sorbona per a expulsar els estudiants propalestins

barcelona
política

ERC recorre a la JEC contra l’ús electoralista de l’“exhibició mediàtica” de Sánchez

barcelona