Política

Pere Parramon serà el nou subdelegat del govern a Girona

Actualment és regidor del PSC a l’Ajuntament de la ciutat i, a més de doctor en història de l’Art, és professor, investigador, escriptor, gestor cultural i crític d’art

El doctor en Història de l’Art i Màster en Comunicació i Crítica d’Art per la Universitat de Girona, Pere Parramon Rubio, serà el nou subdelegat del Govern a Girona, en substitució d’Albert Bramón que es jubila. El nou subdelagat és ara mateix regidor del PSC a l’Ajuntament.

Pere Parramon Rubio (Girona, 27 d’abril de 1977) és professor, investigador, escriptor, gestor cultural i crític d’art especialista en l’estudi i la mediació de l’art contemporani i de les relacions entre èpoques i artistes.

Va estudiar a l’escola pública Mare de Déu del Mont, de Girona, i a l’Institut Dalmau Carles, de Santa Eugènia, també a Girona. Es va llicenciar en Història de l’Art a la Universitat de Girona. També és màster en Comunicació i Crítica d’Art per la Universitat de Girona, en Simbologia per la Universitat de Barcelona, i en Direcció de centres docents públics per l’Escola d’Administració Pública de Catalunya.

És membre de l’Associació Catalana de Crítics d’Art (ACCA) i de la International Association of Critics of Art (AICA), va ser coordinador d’exposicions i adjunt a direcció de la Fundació Vila Casas entre 2001 i 2003, president de l’Associació dels Amics del Museu d’Art de Girona entre 2016 i 2018 i ha estat comissari d’exposicions al Centre Social i Cultural de la Fundació ”la Caixa” de Lleida; el Museu Memorial de l’Exili de La Jonquera; el Museu Frederic Marès de Barcelona; la Casa de la Paraula de Santa Coloma de Farners; el Museu de Fotografia Contemporània de la Fundació Vila Casas de Torroella de Montgrí; Les Bernardes de Salt; el Museu de l’Empordà, a Figueres; el Museu de la Garrotxa, a Olot; el Museu d’Art de Granollers.

Ha estat professor a l’Institut Rafael Campalans, a Anglès, del qual en fou cap d’estudis (2008-2017) i director (2017-2021), i a l’Institut Jaume Vicens Vives, de Girona; actualment és professor a l’Institut Ermessenda de Girona. Ha estat professor associat de teoria de l’Art i d’anàlisi de mitjans de comunicació i actualment és professor associat d’Historiografia i Metodologia als estudis de Grau en Història de l’Art de la Universitat de Girona, i des de l’any passat d’Història de la moda en el Grau en Moda de l’ERAM i la Universitat de Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Catorze entitats demanen la clausura de l’abocador

LLORET DE MAR
uruguai

L’expresident José Mujica anuncia que té un tumor a l’esòfag

barcelona
estats units

Ultimàtum de la Universitat de Colúmbia perquè es desmantellin els campaments

barcelona
GIRONA

El PSC proposa un pla de xoc contra les desigualtats socials

GIRONA
RIPOLL

El PP vol aprovar una pla per incentivar el teixit empresarial a Catalunya

RIPOLL
GIRONA

Junts aposta per donar un “nou impuls” a la llengua catalana

GIRONA
guerra a gaza

Els EUA desconeixen el pla d’Israel per a protegir els civils de Rafah

barcelona
GIRONA

Els Comuns volen un abonament de 15 euros al mes per al transport públic

GIRONA
estat francès

La policia entra a la Sorbona per a expulsar els estudiants propalestins

barcelona