Política

Política

Manresa proposa 80 actuacions per canviar la ciutat en 4 anys

El Pla d’Actuació Municipal preveu millores al centre històric, mesures per fomentar l’habitatge o accions resoldre situacions d’inseguretat

L’equip de govern de l’Ajuntament de Manresa -ERC, PSC i Impulsem- ha presentat aquest dilluns el Pla d’Acció Municipal (PAM), que contempla una vuitantena d’accions a executar per transformar la ciutat des d’ara i fins el 2027. El document s’estructura en cinc eixos: prosperitat, qualitat de vida, sostenibilitat, cohesió social i l’Ajuntament al servei de la ciutadania. Segons l’alcalde republicà, Marc Aloy, s’obrirà a la ciutadania perquè pugui fer-hi aportacions, segons l’ACN. Entre d’altres, es preveuen accions per millorar el centre històric de la ciutat, la cohesió social, afrontar el repte de l’habitatge, la mobilitat sostenible i la promoció econòmica i empresarial. El nou PAM 2023-2027 de l’Ajuntament de Manresa recull les prioritats del pacte signat entre els tres grups que integren el govern municipal. L’acord entre les tres forces polítiques es va marcar, com a reptes principals, millorar la cohesió social, resoldre les situacions d’inseguretat i civisme a la ciutat, afrontar el repte de l’habitatge, incrementar els esforços en la mobilitat sostenible i la millora de la via pública, així com també la promoció econòmica i empresarial. Les vuitanta actuacions es volen desplegar a partir d’unes 200 accions concretes. Per Aloy, es tracta “d’una eina de govern que recull les línies prioritàries de l’actuació municipal per aquest mandat i fixa els principals objectius”. El proper dilluns es farà la presentació a la ciutadania. El document inclou accions com ara el desenvolupament del projecte de la Fàbrica Nova, l’impuls del polígon del Pont Nou, el foment de l’habitatge, un nou pla local de seguretat o la millora de la seguretat viària.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

El PSOE diu que amb la continuïtat de Sánchez “guanya la democràcia”

barcelona
política

Sánchez no dimiteix i seguirà de president

madrid
guerra a gaza

Almenys vint palestins morts en nous atacs israelians a Rafah

barcelona
guerra a europea

Ucraïna es retira de tres localitats en el front oriental

barcelona
política

Puigdemont suspèn l’agenda d’avui per la defunció de la seva mare

barcelona
Estat espanyol

Sánchez revela avui la decisió després d’una onada de suport

Barcelona
política

Zero girs de guió per consolidar el vot convençut

barcelona
crònica

Comunes contra el casino

Clara Ponsatí
Candidata d’Alhora

“Els partits independentistes s’han entregat a Espanya”

Barcelona