Política

política

L’Ajuntament de Granollers presenta les prioritats del seu govern

El Pla d’Actuació municipal inclou 100 actuacions fins al 2027

Educació, habitatge assequible i una gran zona verda que connecti el riu Congost amb la ciutat són els grans eixos de legislatura

L’alcaldessa de Granollers, Alba Barnusell, ha presentat aquest dimarts el Programa d’Actuació Municipal (PAM) 2023-2027, en un acte al Teatre Auditori. És la guia que marca les prioritats, objectius i accions que duien al programa electoral del PSC i que ara poden temporitzar i mirar de materialitzar. Unes fites que ja va avançar l’alcaldesa en l’entrevista publicada al diari El Punt Avui al febrer. En l’exposició pública d’aquest dimarts Barnusell ha explicat que pretenen “augmentar l’oferta educativa i el parc públic d’habitatge i connectar la ciutat a través d’una gran anella verda amb el riu Congost”. L’alcaldessa subratlla que es tracta del full de ruta cap a «una ciutat compromesa amb l’entorn i amb el planeta i, per sobre de tot, compromesa amb les persones i amb el seu benestar». El PAM inclou tres eixos principals, 10 objectius i 100 actuacions.

Educació i igualtat

En l’àmbit social i educatiu tenen per objectiu la lluita contra les desigualtats. Barnusell detalla que «el dret a una educació de qualitat, amb especial atenció a l’equitat i a la diversitat, i a l’habitatge assequible són dues de les condicions per desenvolupar un projecte de vida a Granollers». Per això anuncien la creació d’un programa de beques per afavorir la igualtat d’oportunitats a l’escola i més places gratuïtes a les escoles bressol. També volen ampliar l’oferta de Formació Professional en modalitat dual, que combina l’aprenentatge a l’aula amb les pràctiques a les empreses de la ciutat. I treballaran per tenir a Granollers un nou centre d’FP sociosanitari i una escola d’infermeria. Barnusell també ha avançat que ja està sobre la taula un projecte d’habitatges dotacionals per a gent gran. S’incrementarà, en prop de 200, el nombre d’habitatges públics de lloguer assequible: “Hi ha iniciatives ja en marxa, com la promoció de 17 pisos a la Font Verda i els 57 que es faran al Lledoner, o el projecte d’habitatge cooperatiu al carrer Rosselló. També s’incentivarà la incorporació de pisos buits a la borsa de lloguer municipal i es desplegaran programes d’ajut al lloguer”.

La igualtat de gènere és també un dels objectius transversals del mandat. Barnusell assenyala que ja s’ha posat en marxa l’elaboració del IV Pla d’Igualtat, «una guia perquè la perspectiva de gènere s’apliqui en tots els àmbits: des de l’espai públic, fins a l’educació, passant pel llenguatge de la pròpia administració».

El govern municipal del PSC també posa al full de ruta, garantir l’accessibilitat dels equipaments públics. Per aixpò pretenen instal·lar ascensors al Teatre Auditori i a l’Escola Municipal Salvador Llobet, entre d’altres.

Granollers sostenible

El govern municipal recorda que per fer front al canvi climàtic cal reduir la contaminació, fer una aposta decidida per una transició energètica sostenible, reduir i reciclar els residus, així com fomentar la mobilitat activa i l’ús del transport públic. Remarquen 3 actuacions: la renaturalització del riu Congost, que serà el primer tram d’una anella verda que connectarà tota la ciutat i la plantació de 600 arbres. L’altre és la remodelació de l’Avinguda Sant Esteve, amb més espai per als vianants, un nou carril bici i més espai verd quan s’hagi dut a terme la cobertura de les vies del tren. I també l’aposta per les energies renovables amb la planta solar de Can Cabanyes, la instal·lació pública més gran d’aquest tipus a Catalunya, o la nova empresa pública, Granollers Energia, “amb què l’Ajuntament no només serà consumidor d’energia, sinó que en produirà”, concreta l’alcaldessa.

Economia

Granollers vol aprofitar el seu rol de capital de la comarca del Vallès Oriental per ser també pol d’atracció comercial. És per això que, com ja va avançar el passat febrer l’alcaldessa, Alba Barnusell, es farà una anàlisi de la situació del comerç local a través de la Taula de Comerç, oberta a tots els grups municipals i amb la participació de diferents agents de la ciutat, que es constituirà properament, així com la mobilització d’ajuts per a emprenedors i per a la posada en marxa de nous negocis en els locals buits.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres
política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona
Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona
política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

barcelona
Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona