Política

Guerra a Europa

El president ucraïnès i el primer ministre grec surten il·lesos d’un atac amb drons a Odessa

Les explosions s’han produït a poc menys de dos-cents metres de la comitiva en la que els dos líders visitaven el port de la ciutat

Von der Leyen afirma que aquest nou atac “no intimida ningú”

Un presumpte atac amb drons russos a Odessa ha provocat diverses explosions a menys de dos-cents metres de la caravana d’automòbils en la que viatjaven el president ucraïnès, Volodímir Zelenski, i el primer ministre grec, Kiriakos Mitsokakis, que aquest dimecres ha realitzat una visita a aquesta ciutat del sud d’Ucraïna. Els dos polítics i tots els membres de la seva delegació han sortit il·lesos.

De fet, Mitsokakis i Zelenski han mantingut la reunió que tenien prevista poc després de l’incident i la roda de premsa posterior. En aquesta compareixença, el primer ministre grec ha relatat els fets als periodistes. Mitsokakis ha explicat que Zelenski i el seu equip els hi estaven fent un recorregut guiat pel port quan han sonat les sirenes. “I a continuació, quan entràvem als nostres cotxes, hem escoltat una gran explosió”, ha dit.

Segons mitjans grecs, el comboi on viatjava la comitiva s’ha desviat de la ruta prevista després de les explosions, seguint les instruccions de les autoritats ucraïneses.

El polític grec ha subratllat que l’incident que han patit avui “és el millor i més viu recordatori que aquí hi ha un a guerra real” que afecta no només als soldats que són al front sinó també als civils innocents a la rereguarda.

“I crec que aquesta és una raó més per la qual tots els líders europeus haurien de venir a Ucraïna. Perquè una cosa és veure o escoltar les informacions dels mitjans de comunicació o del president Zelenski, amb qui ens comuniquem regularment, i una altra completament diferent és viure la guerra de primera mà”, ha explicat Mitsokakis.

Mitsotakis s’ha mostrat “impressionat” per la destrucció que ha patit la ciutat d’Odessa des de l’inici de la invasió però també per “la resistència i la valentia” del poble ucraïnès.

Zelenski, de la seva banda, ha afirmat que l’atac del qual han estat testimonis els dos dirigents ha causat víctimes mortals.

Segons l’emissora pública grega ERT, durant la reunió dels dos líders s’ha produït també un atac amb míssils balístics a la ciutat.

Dissabte passat un altre míssil rus va matar dotze civils a Odessa en impactar contra un bloc de pisos.

Condemna de la UE

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, ha condemnat amb fermesa “l’atac vil a Odessa” durant la visita de Zelenski i Mitsokakis. La cap de l’executiu europeu ha afirmat que “a ningú li intimida aquest nou intent de provocar terror, ni als dos líders sobre el terreny ni al poble valent d’Ucraïna”. “Més que mai, estem al costat d’Ucraïna”, ha reblat .

El president del Consell Europeu, Charles Michel, també ha expressat “el suport total de la Unió Europea (UE) a Ucraïna i la seva gent valenta” i ha garantit que “no afluixarà”. Michel ha considerat que l’atac d’avui és una altra mostra de “les tàctiques covardes de Rússia en la seva guerra d’agressió contra ucraïna” que està “fins i tot per sota del manual del Kremlin”.

Rússia afirma haver destruït un hangar de drons navals

El Ministeri de Defensa rus ha confirmat que aquest matí les forces armades han llançat “un atac amb míssils d’alta precisió” contra el districte portuari industrial d’Odessa.

El comunicat militar precisa que l’objectiu era un hangar on es preparaven per al combat “vaixells no tripulats de l’Armada d’Ucraïna”. La nota afirma que la missió s’ha acomplert amb èxit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

polònia

Les menors podran comprar la píndola de l’endemà sense recepta

barcelona
estats units

Els proisraelians ataquen els universitaris propalestins a Los Angeles

barcelona
dinamarca

El govern introdueix el servei militar obligatori per a dones

barcelona
guerra a gaza

Washington estudia acollir refugiats palestins que han fugit de la Franja

barcelona
estats units

La policia desallotja els universitaris de Columbia crítics amb Israel

barcelona
Eleccions 2024

El català agafa protagonisme

Barcelona

Hora d’aplicar l’amnistia o prevaricar

Madrid

Retrocés dels drets laborals a Europa

Brussel·les

Comprar per abaixar lloguers

Girona