Política

hongria

Hongria convoca l’ambaixador dels EUA per les crítiques de Biden a Orbán

La recent trobada de Trump amb el president hongarès va originar la censura per part del president dels Estats Units

El ministeri d’Exteriors d’Hongria ha convocat aquest dimarts a l’ambaixador dels Estats Units a Hongria per les declaracions del president Joe Biden, qui va afirmar que el primer ministre hongarès, l’ultranacionalista Viktor Orbán, no creu en la democràcia i vol instal·lar una dictadura.

“No estem obligats a tolerar mentides com aquestes de ningú. Ni tan sols si aquesta persona és el president dels Estats Units d’Amèrica”, ha afirmat el ministre, Péter Szijjártó, qui ha explicat que per això ha convocat a l’ambaixador dels EUA, David Pressman, segons recull un comunicat del ministeri d’Exteriors.

L’ambaixador ja s’ha presentat en el ministeri, ha agregat el cap de la diplomàcia hongaresa, que com Orbán i altres membres del govern, ha expressat diverses vegades el seu suport al candidat republicà i expresident, Donald Trump, enfront de Biden, al qual defineixen com a “bel·licista”.

Biden va criticar la setmana passada que Trump es reunís amb Orbán a Florida i va expressar la seva preocupació per la trobada. “Sabeu amb qui es reunirà avui a Mar-a-Lago? Orbán d’Hongria, qui va afirmar rotundament que no creu que la democràcia funcioni, que busca una dictadura”, va dir Biden en un míting electoral en Wallingford, als afores de Filadèlfia, poc abans de la trobada de Trump i l’hongarès.

L’ambaixada dels EUA a Budapest ha confirmat en un breu comunicat que l’ambaixador va ser convocat de manera “urgent” pel ministeri d’Exteriors i ha afirmat que “l’ambaixador (David) Pressman sempre agraeix l’oportunitat de discutir sobre l’estat de la democràcia a Hongria amb el nostre aliat”.

Trump ha assegurat que Orbán és el “polític més fort d’Europa”, mentre que l’hongarès va ser l’únic cap de govern de la Unió Europea que va fer costat a l’expresident en les eleccions de 2016 i de 2020.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries