Política

Estat espanyol

El PP es consolida com a primera força a l’últim baròmetre del CIS

El partit conservador guanya vuit dècimes i supera el PSOE per 2,7 punts en intenció de vot si les eleccions se celebressin ara

La ultradreta puja dos punts i avança Sumar com a tercera força

La dreta i la ultradreta espanyola guanyen posicions a l’últim baròmetre del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS).

Segons l’últim sondeig de l’organisme públic, si se celebressin ara unes eleccions legislatives a l’Estat, el Partit Popular (PP) seria el partit més votat amb el 34% dels sufragis. La formació conservadora guanya vuit dècimes i trenca l’empat tècnic amb el PSOE de l’anterior enquesta amb 2,7 punts d’avantatge. El partit liderat per Pedro Sánchez perd 1,7 punts però es manté com a segona força amb el 31,3%. Al febrer, els populars obtenien el 33,2% dels vots i els socialistes, el 33%.

El partit d’ultradreta Vox avança dos punts, fins al 9,9% de la intenció de vot, i se situa al tercer lloc, per davant de Sumar, que perd un punt i baixa a la quarta posició amb el 9,2%.

Pel que fa als partits catalans, ERC ocupa la sisena posició amb l’1,9% dels vots (2,1% al febrer) i Junts, setè de la llista, guanya dues dècimes i n’obtindria l’1,2%. Bildu, amb l’1,1% dels vots, superaria de nou el PNB, amb el 0,9%. Les dues formacions basques se situen a la vuitena i novena posició, respectivament. El BNG puja dues dècimes, fins al 0,9%.

La cinquena força és Podem, que perd set dècimes i es queda amb un 2,2% de l’estimació de vot.

Malgrat el retrocés del PSOE, el president del govern, Pedro Sánchez, continua essent el preferit dels enquestats quan se’ls pregunta qui volen que sigui el president espanyol. El líder socialista obté el 23,3% de les respostes i el president del PP, Alberto Núñez Feijóo, és el segon amb el 16,5%. Els segueixen Yolanda Díaz (Sumar) amb el 6,3%, Santiago Abascal (Vox) amb el 5,9% i la presidenta de la Comunitat de Madrid, la popular Isabel Díaz Ayuso, amb el 5,3%.

En canvi, Núñez Feijóo és el polític millor valorat pels ciutadans (4,22), que no aproven cap dels líders. La segona de la llista és Yolanda Díaz, amb un 4,11 i Sánchez el tercer, amb un 4,1. Santiago Abascal tanca el rànquing amb un 2,82.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres
política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona
Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona