Política

política

TriasxBCN presenta 375 al·legacions al projecte de pressupost de Collboni i reclama que es refaci

Trias per Barcelona, a l’oposició, ha presentat fins a 375 al·legacions al projecte de pressupost de l’Ajuntament de la ciutat elaborat per l’equip de Jaume Collboni. El principal grup de l’oposició municipal considera que és un pressupost “continuista i propi d’un govern dèbil i sense ambició”. Al seu parer, caldria una revisió total, ja que el projecte tramitat no recull moltes de les prioritats que veuen imprescindibles per donar-hi suport.

Entre les 375 al·legacions presentades, es demana aturar l’execució del programa de superilles mentre no es presenti un informe detallat de les actuacions i els imports.

En relació amb la connexió del tramvia i el seu perllongament, el grup liderat per Xavier Trias proposa destinar els diners previstos per a la redacció del projecte a elaborar, en el seu lloc, el que anomenen un pla del vianant, un pla de transició de l’estacionament en superfície –és a dir, que no hi hagi cap cotxe aparcat al carrer– i un pla per refer la temporització semafòrica per disminuir la congestió de la ciutat i millorar la mobilitat.

A banda d’urbanisme i mobilitat, el grup també toca aspectes més socials. En aquest sentit, demana que el consistori barceloní impulsi un gran acord per un salari mínim de ciutat i que es consignin 5 milions per a un pla de xecs de consum adreçats al petit comerç. A més a més, proposen dotar amb 20 milions d’euros el fons d’infància i crear una línia d’ajuts per valor de 2,5 milions d’euros per complementar l’ajut que atorga la Generalitat a les llars d’infants privades per rebaixar el preu de 2-3 anys.

Amb relació a la llengua, sol·liciten l’increment “substancial” de les partides pressupostàries destinades al Consorci per a la Normalització Lingüística per a l’any 2024, la creació de l’oficina per la llengua catalana i el desenvolupament de les 64 mesures a favor del català aprovades l’any 2023.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europea

Ucraïna es retira de tres localitats en el front oriental

barcelona
política

Puigdemont suspèn l’agenda d’avui per la defunció de la seva mare

barcelona
Estat espanyol

Sánchez avança a les 11 la compareixença per anunciar si continua al capdavant del govern o no

barcelona
Estat espanyol

Sánchez revela avui la decisió després d’una onada de suport

Barcelona
política

Zero girs de guió per consolidar el vot convençut

barcelona
crònica

Comunes contra el casino

Clara Ponsatí
Candidata d’Alhora

“Els partits independentistes s’han entregat a Espanya”

Barcelona

El nou Trueta, el gran repte

Girona
infraestructures

Pistes independents: la clau

Barcelona