Política

àsia

L’Índia convoca eleccions entre el 19 d’abril i l’1 de juny

El primer ministre Narendra Modi buscarà el tercer mandat consecutiu en aquests comicis, els més grans del món

La Comissió Electoral de l’Índia ha anunciat aquest dissabte que les eleccions per escollir un nou Parlament al país asiàtic començaran el pròxim 19 d’abril i se celebraran en set fases fins a l’1 de juny. Els resultats s’esperen pel 4 de juny. Es tracta del procés electoral més gran del món en el qual hi ha cridats a les urnes uns 970 milions d’electors, gairebé el 10% de la població mundial.

El primer ministre indi, Narendra Modi, i el seu partit nacionalista hindú, Bharatiya Janata, buscaran un tercer mandat consecutiu en una disputa que l’enfrontarà a una àmplia aliança de formacions opositores liderades pel Congrés Nacional Indi.

Els sondejos apunten a una còmoda victòria de Bharatiya Janatadel partit de Modi. En cas de confirmar-se el que diuen les enquestes, Modi, de 73 anys, es convertiria en el segon primer ministre després de Jawaharlal Nehru, l’heroi de la independència de l’Índia, en guanyar un tercer mandat consecutiu.

Modi i el seu partit porten fent campanya des de fa molts mesos. El primer ministre ha estat viatjant per tot el país gairebé cada dia, inaugurant nous projectes, fent anuncis, participant en actes religiosos i participant en actes públics i privats.

En les seves intervencions, Modi ha posat èmfasi en el creixent econòmic durant els seus dos mandats, que ha dut el país a convertir-se en l’economia amb un creixement més ràpid a escala global, amb inversions en infraestructura. Un altre dels punts forts del discurs de Modi és el renaixement hindú i com a prova d’això ha estat la inauguració del controvertit temple de Lord Ram en el lloc on hi havia una mesquita.

Modi s’ha fixat com a objectiu en aquests comicis aconseguir 370 dels 543 que formen el Parlament, 67 més en els comicis de 2019, quan va firmar el millor resultat de la història del partit, fundat el 1980. El primer ministre serà desafiat en aquest procés electoral per l’Aliança Nacional Inclusiva per al Desenvolupament de l’índia, creada l’any passat i liderada pel Congrés Nacional Indi, que ha governat el país asiàtic 54 dels 76 anys des de la seva independència de la Gran Bretanya. El Congrés ha caigut a mínims històrics des que Modi va arribar en el poder i està lluitant per recuperar el suport.

La primera fase de les eleccions parlamentàries, segons ha detallat la comissió electoral, es farà el 19 d’abril; la segona, el 26 d’abril; la tercera, el 7 de maig; la quarta fase serà el 13 de maig; la cinquena, el 20 de maig; la sisena, el 25 de maig, i la setena i última fase, l’1 de juny. Els resultats s’anunciaran el 4 de juny, segons ha dit la comissió electoral aquest dissabte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona