Política

Alamany: “els que volien canviar-ho tot avui ho bloquegen tot”

Els republicans llistaran al plenari totes les inversions perdudes al pressupost de la Generalitat i forçaran la votació dels grups sobre el perjudici que ha suposat el no dels comuns

Al plenari d’aquest divendres a l’Ajuntament de Barcelona hi haurà dos pressupostos que seran els protagonistes. Per una banda els del consistori, que se sotmetran a votació i que per la líder d’Esquerra, Elisenda Alamany, són uns comptes “d’esquerres i bons per a la ciutat” i que han mogut el PSC “cap al model de ciutat d’ERC”. I per l’altra, sobre els pressupostos de la Generalitat gràcies a la proposició que els republicans sotmetran a votació i que busca evidenciar tot el que la ciutadania de la capital ha perdut a causa del no dels comuns al Parlament.

“L’acord de pressupostos que es vota divendres és un pressupost bo i d’esquerres, i no entenem com aquells que demanen governs d’esquerres tombin tots els pressupostos d’esquerres, no entenem que els que venien a canviar-ho tot avui ho bloquegin tot”, ha etzibat Alamany a la formació d’Ada Colau i Jéssica Albiach. “Han demostrat que aquells que venien a canviar la vella dinàmica de cadires, per davant de tot han situat les cadires”, ha carregat.

En aquest sentit, Alamany ha recordat que mentre els Comuns eren al govern demanaven responsabilitat a la resta de grups del consistori. “Ens sobta que els que demanaven responsabilitat ara que no hi són es desentenen de millorar les condicions de la ciutadania. L’única cosa que ha canviar és que ara no governen”, ha reblat.

“Vam perdre uns 600 milions d’afectació directa per a Barcelona a causa de no tenir pressupost de la Generalitat”, ha continuat Alamany, que ha llistat totes les pèrdues de la ciutat per la no aprovació dels comptes catalans, com ara l’ambulatori de la Vall d’Hebron, el nou CAP Raval Nord o inversions al CAP Besòs i diversos hospitals de la ciutat, més de 50M€ per a centres educatius i escoles bressol, més de 150 milions en serveis socials, habitatge i polítiques feministes o 165 milions per a la L9 o la connexió dels FGC entre Espanya i Gràcia.

Salut mental dels joves, condicions laborals de cuineres d’escoles bressol i futur del museu del disseny

A banda de la proposició, Esquerra ha detallat la resta d’iniciatives que defensarà al plenari. Els republicans presentaran dos precs: un per demanar el màxim recursos per abordar el malestar emocional i psicològic del jovent barceloní, i un altre per millorar les condicions laborals de les 84 cuineres de les escoles bressol municipals. “Avui la gent que consumeix més sedants i tranquil·litzants són els joves d’entre 20 i 39 anys”, ha dit Alamany.

Per la seva banda, la regidora Eva Baró ha explicat el prec per tal d’acabar amb les condicions laborals precàries de les cuineres d’escola bressol municipal, que des de fa uns anys tenen externalitzat el seu servei. “Porten sense cobrar des del gener i no han rebut cap explicació ni solució, demanarem fer modificacions del plec de condicions de la propera licitació del servei del mes de juny per impedir que es tornin a produir aquestes situacions”, ha manifestat Baró.

Finalment, Esquerra també ha fet un crit d’alerta sobre la situació del Museu del Disseny en forma de prec per escrit, on després de la seva remodelació de la sales, s’hi troben emmagatzemades moltes peces d’alt valor patrimonial sobre la història del món cultural barceloní i català. “Aquest patrimoni no pot estar condemnat a l’ostracisme en uns magatzems”, ha dit Baró, qui ha anunciat que demanarà que s’impulsi “un procés participatiu amb el sector” per establi



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres
política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona
Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona
política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

barcelona
Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona