Política

estat espanyol

El Congrés investigarà la compra de màscares durant la pandèmia

La cambra baixa aprova, amb l’abstenció del PP i el vot en contra de Vox, la creació d’una comissió d’investigació després del cas Koldo i el de la parella d’Ayuso

El Congrés dels Diputats espanyol ha aprovat aquest dijous la creació d’una comissió d’investigació sobre la compra de màscares durant la pandèmia de la Covid-19 per part de totes les administracions de l’Estat. La iniciativa ha rebut 175 vots, els del bloc d’investidura, més els de CC, UPN i el de l’exdiputat socialista José Luis Ábalos mentre que els 136 diputats del PP s’han abstingut i els 33 de Vox han votat en contra.

La comissió, la tercera que es posa en marxa, després de les creades en el Senat i en el parlament de les Illes, ha estat impulsada pel PSOE arran del cas Koldo, que esquitxa Ábalos, exministre de Transports de Sánchez.

Els diputats, però no només se centraran en el cas Koldo, sinó també en les presumptes estafes d’altres contractes de màscares vinculats a la Comunitat de Madrid o al seu ajuntament, que en aquest cas impliquen a l’empresari Alberto González Amador, parella sentimental de la presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso.

Aprovada, doncs, la creació d’aquesta comissió, els diferents grups parlamentaris hauran de presentar un pla de treball i propostes de compareixences. Després es negociaran fins a l’aprovació d’un pla de treball definitiu. Tenint en compte que la comissió investigarà les contractacions en les diferents administracions, els socialistes vol citar a declarar Ayuso, mentre que el PP vol demanar la compareixença del socialista català Salvador Illa pel seu paper com a ministre de Sanitat durant la pandèmia.

Tenint en compte que la Constitució espanyola obliga a anar als requeriments de la cambra, podrien passar, doncs, per la comissió des de l’exministre Ábalos, a la presidenta del Congrés i expresidenta de les illes, la socialista Francina Armengol, a Ayuso i Illa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona