Política

Parramon reivindica la subdelegació com un "lloc de trobada, d'intercanvi i de diàleg"

El nou subdelegat del Govern a Girona, Pere Parramon Rubio, ha pres possessió del seu nou càrrec, aquest dijous al matí, en un acte celebrat a la seu de la subdelegació i que ha estat presidit pel delegat del Govern a Catalunya, Carlos Prieto. A l’acte, també hi han assistit la subdelegada del Govern a Barcelona, Pepín Beltrán, el subdelegat de Lleida, José Crespín, i el de Tarragona, Santiago Castellà. 

Parramon ha reivindicat la subdelegació del Govern a Girona com a un “lloc de trobada, d’intercanvi, de diàleg i de treball en equip”. En el seu discurs, ha ressaltat la seva “vocació de servei” per “estar a disposició dels altres i contribuir a satisfer les seves necessitats, procurar ser útil, solucionar els problemes o cercar fórmules per superar-los” i també el seu “vincle amb el territori” que significa “conèixer els seus paisatges, celebrar les seves parles, participar en les seves festes, gaudir de la seva cultura, el seu art, la seva gastronomia, comprar i vendre els seus productes”, així com “escoltar les alcaldesses i els alcaldes, i les veïnes i veïns”. El subdelegat de Girona ha defensat que cal “avançar plegats al servei de la ciutadania cadascun dins del seu marc de competències, atribucions i mitjans”.

Per la seva banda, el delegat del Govern a Catalunya, Carlos Prieto, ha volgut agrair la tasca de qui ha estat fins ara el subdelegat del Govern a Girona, Albert Bramon, per haver deixat una “impremta inesborrable” perquè la seva “trajectòria personal i professional així ho avala”. Ha recordat la seva “vida de servei públic, com a professor i director d’institut primer i com a regidor i subdelegat després”; “una vida de compromís desinteressat amb la comunitat i amb la societat a la que ha servit sense reserves” ha assegurat.

Prieto també ha volgut destacar el paper del Govern espanyol a Girona on “més de 27.000 persones es beneficien de l’Ingrés Mínim Vital, més de 112.000 pensionistes s’han vist beneficiats de l’augment de les pensions, més de 15.000 gironins i gironines son beneficiaris del bo social elèctric i 2.800 joves poden estudiar a la Universitat de Girona (UdG) gràcies a les beques de l’Estat”. En aquest sentit, pel delegat del Govern, “les subdelegacions juguen un paper fonamental en la consecució de l'eficàcia i l'eficiència que caracteritza l'actuació de l'Administració General de l’Estat i del Govern en el territori, de la mà sempre dels seus excel·lents treballadors públics” perquè “són actors principals en la coordinació, cooperació i col·laboració que s'estableix entre l'Estat i els ens locals com les diputacions, els consells comarcals i els ajuntaments”. Prieto ha reivindicat el principal objectiu de la Delegació del Govern a Catalunya que és “proveir als ciutadans d'un millor servei i d'una administració més oberta, transparent, accessible i amable, i consolidar la cordialitat i la concòrdia institucional i social a Catalunya”. 

El delegat del Govern també ha agraït la predisposició de Pere Parramon a l’hora d’assumir el càrrec de subdelegat a Girona, després de passar pel món de l’ensenyament i d’haver estat regidor a l’Ajuntament de Girona, i de fer-ho “en un moment clau per Catalunya”, a les portes d’unes eleccions.“El Govern d’Espanya té per davant una legislatura de consolidació de totes les polítiques publiques desplegades en els últims 4 anys”, ha assegurat Prieto i ha defensat que el govern espanyol ha treballat “per la gent corrent, pels jubilats, pels joves, per les dones, per les famílies, pensant en tothom i sense deixar ningú enrere”.

El delegat del govern espanyol, Carles Prieto, ha criticat l’absència de l’alcalde de Girona, Lluc Salellas, a la presa de possessió del nou subdelegat a les comarques gironines, Pere Parramon, segons informa l’Acn. Durant el discurs de comiat a Albert Bramon, Prieto ha subratllat que és “una llàstima” que Salellas no hagi assistit al reconeixement a la “gran tasca” que ha fet al capdavant de la subdelegació i a la benvinguda del seu successor. El delegat ha afirmat que “lamentablement algunes persones” voldrien “que la presència de l’Estat passés inadvertida”: “La realitat, però, és tossuda”. I ha tirat de xifres per demostrar la feina del govern espanyol a la demarcació en l’àmbit social com l’ingrés mínim vital, les pensions o les beques universitàries.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona
Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona
política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

barcelona
Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles
Estat espanyol

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada