Política

guerra a gaza

Israel continua assetjant els hospitals de la Franja

Les tropes israelianes llancen una nova operació contra dos centres sanitaris de l’enclavament palestí

Els hospitals de la Franja de Gaza continuen en el punt de mira de l’exèrcit israelià. Les seves tropes han llançat aquest diumenge una nova operació contra els centres mèdics Al-Nasr i Al-Amal, tots dos a Khan Yunis, al sud de l’enclavament palestí, amb intensos bombardejos i combats, segons informa la Mitja Lluna Roja palestina. L’exèrcit israelià ha confirmat l’operació, que ha iniciat de matinada amb atacs aeris sobre els complexos sanitaris.

La nova ofensiva contra els dos principals hospitals del sud de Gaza, que ja van ser assetjats durant més de vint dies el febrer passat, té lloc mentre les tropes israelianes estan duent a terme per setè dia consecutiu una dura operació militar a l’hospital Al-Shifa de ciutat de Gaza, en el marc de la qual Israel assegura haver detingut a 480 “terroristes”.

La Mitja Lluna Roja palestina, que gestiona l’hospital Al-Amal, ha indicat que desenes de vehicles blindats envolten el centre i que estan demolint els edificis i les estructures del seu voltant.

Testimonis presencials citats per l’agència oficial de notícies palestina Wafa també informen de bombardejos en el flanc sud i est del complex mèdic Al-Nasr, el més important del sud de la Franja, així, com en el veí barri de Batn as Samïn, a Khan Yunis.

A més de malalts, els hospitals acullen milers de desplaçats gazians, que fugint dels atacs israelians han buscat refugi en els centres sanitaris amb la idea que eren un lloc segur.

Les autoritats sanitàries de la Franja, controlada per Hamàs, ha elevat aquest diumenge a 32.226 els morts i a 74.500 els ferits a l’enclavament palestí des de l’inici de l’ofensiva israelianes el 7 d’octubre passat en resposta a l’atac de Hamàs al sud d’Israel, que va deixar 1.200 morts i unes 240 persones van ser segrestades i dutes a l’interior de la Franja, de les quals més d’un centenar han estat alliberades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona