Política

Política

El govern espanyol recorrerà al TC la ILP per declarar la independència

El govern espanyol recorrerà al Tribunal Constitucional (TC) la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) impulsada per Solidaritat Catalana perquè la cambra catalana declari la independència, i que la mesa del Parlament va tramitar el 20 de febrer. Segons ha confirmat l’ACN, l’executiu espanyol ja ha començat els tràmits i el consell de ministres ho podria aprovar aquest mateix dimarts. El PSC ja va presentar la setmana passada un recurs al Constitucional contra aquesta mateixa ILP perquè considera que “no compleix els requisits de la llei catalana que regula les iniciatives legislatives populars” i que, a més, va comptar amb un informe desfavorable d’un lletrat de la cambra catalana.

La Mesa del Parlament va admetre a tràmit la ILP gràcies als vots favorables dels representants de Junts i la CUP i l’abstenció d’ERC, a més dels vots en contra dels dos membres del PSC.

La portaveu del PSOE, Esther Peña, ha reconegut aquest dilluns que la iniciativa, avalada amb els vots de Junts i la CUP i l’abstenció d’ERC, no els va agradar. “Els mateixos lletrats del Parlament han fet diversos informes en contra”, ha recordat en declaracions a TVE.

La proposta d’ILP afirma que la decisió de declarar la independència “correspon al poble de Catalunya com a titular de la sobirania nacional i al Parlament com a representant seu democràticament elegit” i, a partir d’aquí, “es faculta al Govern a negociar el reconeixement internacional de la declaració d’independència”. També assenyala que en un termini de tres mesos després de l’aprovació de la ILP, es constituirà l’assemblea de representants de la nació catalana que “treballarà perquè sigui declarada la independència al conjunt dels Països Catalans”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona