Política

Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

Va ser una de les impulsores de la campanya ‘Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple’

Qui va ser regidora i diputada d’Unió Democràtica de Catalunya (UDC) per la demarcació de Lleida, Concepció Tarruella i Tomàs, va morir dimecres, a l’edat de 74 anys.

Va néixer a Benavent de Segrià l’any 1949, i es va diplomar en infermeria per l’Escola Universitària de Santa Maria de Lleida. Als anys vuitanta va ser presidenta del Col·legi de Diplomats en Infermeria de Lleida i vicetresorera del Consell Català del Col·legi d’Infermeria, i de 1989 a 1992 va ser cap d’àrea de Serveis Socials de la Diputació de Lleida.

A partir del 1992 va entrar en política de la mà d’Unió Democràtica de Catalunya. Va sortir elegida al Parlament i va ser secretària de la comissió sobre la Situació a Catalunya de la Immigració de Treballadors Estrangers; vicepresidenta de la comissió de les Dificultats de la Utilització del Llenguatge de Signes; i vicepresidenta de la comissió sobre la Sida. L’any 1994 va renunciar a l’escó per ser nomenada directora general d’atenció a la infància i entre el 1997 i 1999 va ser delegada territorial del Departament de Justícia a Lleida i membre del Consell de l’Audiovisual de Catalunya. A les eleccions al Parlament de 1999 va tornar a ser diputada, sent vicepresidenta de la comissió de control de l’Actuació de la CCMA. També va ser regidora a la Paeria de Lleida (2004-2007) i diputada al Congrés espanyol (2008-2015) fent tàndem amb Duran i Lleida.

L’any 2015, coincidint amb la desaparició de CiU, va abandonar la política per centrar-se en la lluita contra l’ELA. Va impulsar i dirigir la Fundació Esclerosi Múltiple, i va promoure la creació de l’emblemàtica campanya Mulla’t per l’esclerosi múltiple per recaptar fons cada estiu. El 2018 la Paeria de Lleida li va fer entrega de la Medalla de la Solidaritat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

barcelona
Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles
Estat espanyol

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador