Política

estats units

Trump paga la fiança de 175 milions en el cas de frau civil a Nova York

Amb el pagament, l’exmandatari pot apel·lar la condemna i evita l’embargament de les seves propietats i actius

L’expresident dels Estats Units Donald Trump ha pagat aquest dilluns una fiança de 175 milions de dòlars (unes 163 milions d’euros) per a apel·lar la decisió en contra seva en un cas de frau civil a Nova York. El pagament evita l’embargament de béns i actius per part de les autoritats en resposta a la sentència que va condemnar el polític republicà a pagar una multa de 354,9 milions més interessos per diversos casos de frau en la seva empresa familiar, l’Organització Trump.

Inicialment, Trump havia de pagar una fiança de 454 milions de dòlars –el valor de la multa més els interessos que cada dia que passava anaven pujant–, però el 25 de març passat un tribunal d’apel·lacions de Nova York va autoritzar l’exmandatari a pagar una fiança més baixa, a més d’haver-li donat deu dies més de termini per fer el pagament.

Amb el pagament, el magnat, podrà recórrer contra la sentència condemnatòria. En cas, però que la sentència sigui ratificada haurà de pagar la totalitat de la sanció imposada.

Trump, que s’enfrontarà al demòcrata Joe Biden en les eleccions presidencials nord-americanes del pròxim 5 de novembre, va ser declarat responsable el 16 de febrer passat d’inflar fraudulentament el seu patrimoni per obtenir millors condicions en préstecs bancaris. L’expresident nega haver actuat malament. El cas és un dels molts als quals s’enfronta el polític nord-americà, inclòs un judici a Nova York que començarà el pròxim 15 d’abril pel presumptament suborns a l’actriu de cinema per a adults Stormy Daniels abans de les eleccions de 2016. En aquest cas, Trump també es declara innocent. Entre la resta de processos pendents, també figuren les dues acusacions per intentar revertir la seva derrota en les eleccions de 2020 davant Biden i el cas dels documents classificats que es va endur a la seva residència privada de Mar-a-Lago, Florida, quan va abandonar la Casa Blanca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Ultimàtum de la Universitat de Colúmbia perquè es desmantellin els campaments

barcelona
GIRONA

El PSC proposa un pla de xoc contra les desigualtats socials

GIRONA
RIPOLL

El PP vol aprovar una pla per incentivar el teixit empresarial a Catalunya

RIPOLL
GIRONA

Junts aposta per donar un “nou impuls” a la llengua catalana

GIRONA
guerra a gaza

Els EUA desconeixen el pla d’Israel per a protegir els civils de Rafah

barcelona
GIRONA

Els Comuns volen un abonament de 15 euros al mes per al transport públic

GIRONA
estat francès

La policia entra a la Sorbona per a expulsar els estudiants propalestins

barcelona
política

ERC recorre a la JEC contra l’ús electoralista de l’“exhibició mediàtica” de Sánchez

barcelona
estat espanyol

El CIS diu que el 44,5% d'enquestats volia que dimitís o hi hagués eleccions

barcelona