Política

QUART

S’aprova el Pla Funcional de la futura biblioteca

L’Ajuntament de Quart va aprovar ahir, en un ple extraordinari, tres propostes estratègiques per al municipi: el Pla Funcional de la futura biblioteca municipal, el conveni publicoprivat per a la cessió dels jaciments del poblat ibèric del Puig d’en Rovira i una modificació de crèdit per a l’execució d’obres de renovació de la xarxa d’abastament d’aigua del municipi.

Una biblioteca de 820 m2

L’aprovació del Pla Funcional de la futura biblioteca és un requisit essencial perquè les administracions supramunicipals validin les dimensions i el funcionament del nou equipament i per poder avançar fins a la seva construcció. Ferran Roder, alcalde Quart, va anunciar la proposta de l’equip de govern d’ubicar la biblioteca en un futur segon pis del Local Social, amb l’objectiu de convertir aquest equipament en el “centre neuràlgic” de la vida cultural al municipi: “Aquesta decisió suposa una oportunitat per donar un nou impuls a la vida cultural quartenca”. El consistori considera que l’actual sala de lectura Miquel Pairolí, de 140 m2, és insuficient per atendre les necessitats actuals i futures del municipi.

El projecte preveu una biblioteca d’uns 820 m2 amb 12.000 exemplars i una zona dedicada a les col·leccions locals i a la terrissa, a més d’un espai polivalent i zona infantil. Properament s’haurà de fer el projecte bàsic i l’executiu, a més de la planificació detallada de la construcció del nou equipament.

Cessió del poblat ibèric

El ple també va aprovar inicialment el conveni de cessió temporal del jaciment Puig d’en Rovira de Quart, situat dins d’una finca de 57.818 m2 de la família Prat al nucli de la Creueta. Es tracta d’un conveni d’ús d’aquest poblat ibèric a través del qual la família Prat el cedeix gratuïtament a l’Ajuntament de Quart, per un període de 50 anys, amb l’objectiu de realitzar-hi excavacions i actuacions arqueològiques. La finalitat és rehabilitar i adequar-lo perquè la ciutadania el pugui visitar.

Rodero va manifestar que es tracta d’un projecte “estratègic” per al municipi: “Amb aquesta col·laboració publicoprivada es vol posar en relleu un poblat ibèric que ha estat sempre abandonat i que ara, gràcies a la generositat de la família Prat, podrem fomentar-lo i promocionar-lo per donar-lo a conèixer arreu del territori”. L’elaboració d’aquest conveni també s’ha dut a terme amb el suport de la Diputació de Girona, la Generalitat de Catalunya i el Consorci de les Gavarres.

El jaciment al Puig d’en Rovira és el testimoni més antic que es té de l’existència de societat humana a Quart. Es tracta d’un poblat ibèric fortificat que va ser habitat durant uns 400 anys, entre els segles V a.C i II a.C. Els seus habitants vivien de l’agricultura i la ramaderia i duien una vida autònoma i autosuficient. Fins ara, entre les seves restes arqueològiques s’hi han trobat nombroses peces de ceràmica. Per tant, aquest seria el precedent més antic de la tradició terrissaire del de Quart.

Renovació de la xarxa d’aigua

Finalment, el ple també va aprovar provisionalment una modificació del pressupost per un import de 635.246,11 euros amb l’objectiu de dur a terme l’execució de les obres de renovació de la xarxa d’abastament d’aigua de l’eixample de Quart.

El regidor d’urbanisme, Ricard Ruiz de Morales, va assegurar que la xarxa d’abastament d’aigua d’aquesta zona del municipi té moltes pèrdues perquè és “molt antiga i està molt malmesa”. “En un moment d’emergència tan greu per sequera com l’actual era primordial dedicar tots els recursos possibles a evitar la pèrdua d’aquest bé tan essencial”, va manifestar.

El 77% d’aquest import serà finançat a través de nous ingressos: 300.000 euros per una subvenció de l’Agència Catalana de l’Aigua i 192.096,03 euros pel Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya. El 23% restant, en total 143.150,08 euros, es finançarà a través del romanent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Catorze entitats demanen la clausura de l’abocador

LLORET DE MAR
uruguai

L’expresident José Mujica anuncia que té un tumor a l’esòfag

barcelona
estats units

Ultimàtum de la Universitat de Colúmbia perquè es desmantellin els campaments

barcelona
GIRONA

El PSC proposa un pla de xoc contra les desigualtats socials

GIRONA
RIPOLL

El PP vol aprovar una pla per incentivar el teixit empresarial a Catalunya

RIPOLL
GIRONA

Junts aposta per donar un “nou impuls” a la llengua catalana

GIRONA
guerra a gaza

Els EUA desconeixen el pla d’Israel per a protegir els civils de Rafah

barcelona
GIRONA

Els Comuns volen un abonament de 15 euros al mes per al transport públic

GIRONA
estat francès

La policia entra a la Sorbona per a expulsar els estudiants propalestins

barcelona