Política

política

Trias advoca perquè Puigdemont recuperi la presidència de Junts

Suggereix un congrés extraordinari perquè el proclami i en certifiqui el lideratge, ara que ha fet el pas per ser candidat

Reclama que s’hi quedi independentment del que passi en les eleccions

El líder de Junts a l’Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias, ha demanat al president a l’exili Carles Puigdemont que torni a assumir la presidència del partit i s’hi mantingui, sigui o no president de la Generalitat arran de les eleccions del 12-M. Així hi ha apostat aquest matí a TV3, on ha suggerit que Junts per Catalunya ha de convocar un congrés extraordinari per proclamar-lo per al lloc que ara ocupa Laura Borràs. “Farem un congrés i espero que nomenem tots per unanimitat el president Puigdemont, perquè és el nostre president i és el president del nostre partit”, ha manifestat. Trias ha defensat que els líders “han d’actuar de líders” i per això ha celebrat que Puigdemont hagi decidit “convertir-se en el líder de Junts” i ser el candidat el 12-M. “Ja era hora”, ha manifestat, ja que era segons ell el que volien els membres del partit. Per a Trias, la decisió de Puigdemont de presentar-se a les eleccions catalanes és “importantíssima per al partit” i “molt generosa”, si bé ha constatat que, fins ara, Puigdemont “no volia” ser-ho i ha reconegut que la decisió és “arriscada”. L’exalcalde de Barcelona veu “lògic” que si no és escollit president de la Generalitat deixi la política activa, però ha donat per fet que fins i tot en aquest cas s’ha de quedar com a president de Junts.

Puigdemont va fundar Junts per Catalunya com una llista electoral per presentar-se a les eleccions del desembre del 2017, i el juliol de 2020, i quan es va constituir com a partit, en va ser el primer president, amb Jordi Sànchez com a secretari general. Tots dos van abandonar els càrrecs el juny del 2022, quan van passar a Laura Borràs i Jordi Turull respectivament. Les veus més afins a Borràs, tanmateix, ocupen posicions força endarrerides en les llistes del president a l’exili per al 12-M.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

uruguai

L’expresident José Mujica anuncia que té un tumor a l’esòfag

barcelona
estats units

Ultimàtum de la Universitat de Colúmbia perquè es desmantellin els campaments

barcelona
GIRONA

El PSC proposa un pla de xoc contra les desigualtats socials

GIRONA
RIPOLL

El PP vol aprovar una pla per incentivar el teixit empresarial a Catalunya

RIPOLL
GIRONA

Junts aposta per donar un “nou impuls” a la llengua catalana

GIRONA
guerra a gaza

Els EUA desconeixen el pla d’Israel per a protegir els civils de Rafah

barcelona
GIRONA

Els Comuns volen un abonament de 15 euros al mes per al transport públic

GIRONA
estat francès

La policia entra a la Sorbona per a expulsar els estudiants propalestins

barcelona
política

ERC recorre a la JEC contra l’ús electoralista de l’“exhibició mediàtica” de Sánchez

barcelona