Política

Pròxim Orient

Israel mata a Gaza a tres fills i diversos nets de Ismail Haniyeh, líder de Hamàs

L’atac ha tingut lloc durant la Festa del Dejuni, que marca el final del mes sagrat del ramadà

Tres fills del líder polític de Hamàs, Ismail Haniyeh, i diversos dels seus nets han mort aquest dimecres en un bombardeig israelià a Gaza, segons el grup islamista. “Amb aquest dolor i sang creem esperança, un futur i llibertat per al nostre poble, la nostra causa i la nostra nació”, ha dit Haniyeh en un comunicat poc després de conèixer-se la notícia.

En una entrevista amb el mitjà de Qatar Al Yazira, el mateix Haniyeh ha explicat que els seus fills estaven visitant a familiars en el campament de refugiats d’Al Shati, en el nord-oest de la ciutat de Gaza, quan van ser atacats.

Tot i que en un primer moment l’Exèrcit israelià no va fer cap comentari en relació amb l’atac, que va tenir lloc durant l’Id al-Fitr, o Festa del Dejuni, que marca el final del mes sagrat del ramadà, més tard va confirmar que havia matat en un bombardeig a tres fills de Haniyeh, als quals va identificar com a milicians del grup islamista.

Per la seva banda, el cap del buró polític de Hamàs, que fa anys que està exiliat a Qatar i dirigeix el braç polític del grup islamista, ha assegurat que almenys 60 membres de la seva família han mort des que va començar la guerra a Gaza. Malgrat l’atemptat, Haniyeh ha dit que aquest assassinat no canviarà les demandes que ha posat sobre la taula en les negociacions per a un acord d’alto el foc, en les quals ell mateix ha participat.

Per la seva banda, el govern gazià ha confirmat en un comunicat que cinc persones van morir i diverses més van resultar ferides en un atac israelià a un cotxe on viatjaven diversos fills i nets de Haniyeh, encara que no ha donat noms.

“Demanem a tots els països del món lliure que detinguin aquesta guerra agressiva posant pressió a l’ocupació criminal i acabant amb la seva agressió constant contra el nostre poble palestí”, ha dit el grup.

D’altra banda, des de l’Iran, el seu president, Ebrahim Raisí, ha ofert aquest dimecres les seves condolences al líder polític de Hamàs, Ismail Haniyeh, per la mort de tres dels seus fills i diversos dels seus nets en un atac d’Israel. “La dement acció del brutal règim sionista (Israel) en el campament d’Al Shati que va provocar la mort de tres dels teus preciosos fills i de tres dels seus fills m’ha afectat a mi i al poble de l’Iran”, ha indicat Raisí en un comunicat.

L’atac arriba quan Hamàs es troba estudiant l’última proposta de treva producte de les negociacions al Caire, que segons mitjans israelians permetria l’alliberament de 40 ostatges a Gaza a canvi d’un alto el foc temporal i l’alliberament de centenars de presos palestins.

No obstant això, l’acord no inclou el retorn dels palestins desplaçats a les seves llars o la retirada completa de les forces israelianes, demandes clau del grup islamista.

Teheran és un dels principals aliats del moviment islamista Hamàs i lidera l’anomenat ‘Eix de la Resistència’ contra Israel, format per Hezbol·là i els rebels houthis del Iemen, entre altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

El PSC proposa un pla de xoc contra les desigualtats socials

GIRONA
RIPOLL

El PP vol aprovar una pla per incentivar el teixit empresarial a Catalunya

RIPOLL
GIRONA

Junts aposta per donar un “nou impuls” a la llengua catalana

GIRONA
guerra a gaza

Els EUA desconeixen el pla d’Israel per a protegir els civils de Rafah

barcelona
GIRONA

Els Comuns volen un abonament de 15 euros al mes per al transport públic

GIRONA
estat francès

La policia entra a la Sorbona per a expulsar els estudiants propalestins

barcelona
política

ERC recorre a la JEC contra l’ús electoralista de l’“exhibició mediàtica” de Sánchez

barcelona
estat espanyol

El CIS diu que el 44,5% d'enquestats volia que dimitís o hi hagués eleccions

barcelona
BLANES

La CUP reclama actuar amb urgència per protegir el delta de la Tordera

BLANES