Política

Noruega

Dimiteix la ministra de Salut per plagiar el treball de final de màster

La Universitat del Nord ha arribat a la conclusió que Ingvild Kjerkol va copiar de manera intencionada la feina d’una companya

La política defensa la seva innocència però admet que la comissió que ha investigat el cas té un altre parer

La ministra de Salut i Benestar noruega, Ingvild Kjerkol, ha presentat la seva renúncia per haver plagiat un treball universitari de postgrau.

Així ho ha anunciat aquest divendres el primer ministre, Jonas Gahr Støre, en una roda de premsa conjunta amb Kjerkol. “Hem arribat a la conclusió que l’ Ingvild havia de dimitir com a ministre. Em sap molt greu aquesta decisió”, ha explicat Støre, que va demanar a la ministra que dimitís després que una comissió d’apel·lacions de la Universitat del Nord universitària decidís anul·lar el seu treball final del màster en gestió sanitària en considerar-lo un plagi “intencionat”.

El primer ministre ha explicat que ha pres la decisió d’instar Kjerkol a dimitir perquè en aquest context li resultaria “molt difícil” desenvolupar la seva exigent tasca ministerial. Støre ha recordat que aquest ministeri té “una gran responsabilitat amb als investigadors i altres professionals d’un sector ampli i important a Noruega” . “Perquè pugui funcionar bé, és fonamental tenir la confiança d’un gran sector. Això també ha influït en la meva decisió”, ha dit,

El polític laborista ha valorat que Kjerkol “és una política molt hàbil i treballadora” i “una de les millors” que han tingut. “Tot el govern i jo mateix apreciem Ingvild com a política”, ha assegurat. De moment, continuarà de exercit com a titular de Salut fins que sigui nomenat el seu substitut. “No hauria de trigar massa”, ha apuntat Støre. Kjerkol, de 48 anys, ocupa el càrrec des de 2021, quan el Partit Laborista i el Partit Centrista van pactar un govern de coalició en minoria després de la victòria del centreesquerra a les eleccions legislatives.

La ministra de Sanitat sortint ha defensat la seva innocència des que ara fa uns mesos va transcendir que el seu treball de fi de màster era molt similar al d’una companya d’estudis i també a d’altres anteriors. Kjerkol ha mantingut que tant ella com la seva companya van utilitzar els mateixos mètodes i fonts per elaborar el treball, però que no hi ha hagut plagi.

Però la Universitat del Nord ha arribat a la conclusió que aquestes semblances són el resultat d’un frau intencionat i ha anul·lat el treball. La ministra va ser informada dimecres verbalment de la decisió i dijous, per escrit. Divendres va confirmar la decisió de la Universitat.

A la roda de premsa d’avui, la política ha insistit que no ha tingut “la intenció de plagiar la feina d’altres”. “Però encara que dolgui que no et creguin, he d’assumir que la comissió tingui un altre parer”, ha admès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Catorze entitats demanen la clausura de l’abocador

LLORET DE MAR
uruguai

L’expresident José Mujica anuncia que té un tumor a l’esòfag

barcelona
estats units

Ultimàtum de la Universitat de Colúmbia perquè es desmantellin els campaments

barcelona
GIRONA

El PSC proposa un pla de xoc contra les desigualtats socials

GIRONA
RIPOLL

El PP vol aprovar una pla per incentivar el teixit empresarial a Catalunya

RIPOLL
GIRONA

Junts aposta per donar un “nou impuls” a la llengua catalana

GIRONA
guerra a gaza

Els EUA desconeixen el pla d’Israel per a protegir els civils de Rafah

barcelona
GIRONA

Els Comuns volen un abonament de 15 euros al mes per al transport públic

GIRONA
estat francès

La policia entra a la Sorbona per a expulsar els estudiants propalestins

barcelona