Política

política

L’ANC no farà actes amb partits en campanya per ‘l’efecte Orriols’

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha decidit no fer cap acte amb partits ni candidats durant la campanya del 12-M, arran de la polèmica interna que ha suscitat la participació de membres de la candidatura d’Aliança Catalana —la marca electoral d’extrema dreta liderada per l’alcaldessa de Ripoll Sílvia Orriols— en un cicle de xerrades organitzada per l’agrupació de Sabadell de l’entitat. En un ple celebrat avui a Reus, i que és el darrer del mandat per a l’actual òrgan rector de l’Assemblea, s’ha adoptat aquesta decisió “davant el risc d’instrumentalització de l’entitat i de desviació del debat cap a altres qüestions que no són sobre la independència”, alhora que també s’ha acordat que els secretaris nacionals i càrrecs de les assemblees de base “s’abstindran de donar suport a candidatures electorals”.

Amb aquesta decisió, el Secretariat vol taponar la ferida que s’ha obert amb l’agrupació a Sabadell per haver muntat un acte, divendres que ve, amb diferents partits independentistes i on està anunciada la presència del cap de llista d’Aliança Catalana per Barcelona, Lluís Arenys, i del secretari d’organització del partit. Aquest fet ha provocat molt malestar en la direcció de l’ANC —que, de fet, ja manté unes relacions més que tibants amb aquesta territorial en concret— que no vol que se la vinculi amb els postulats marcadament xenòfobs d’Orriols. Paral·lelament, i per afegir més llenya al foc, ERC i la CUP ja han fet saber que divendres no seran a l’acte de Sabadell si es manté la presència d’Aliança Catalana.

Així les coses, i després del pronunciament d'avui de la direcció de l’ANC, la pilota, ara, està a la taulada de l’agrupació vallesana, que d’entrada, però, no sembla gens disposada a claudicar, ja que ha anunciat que pensa celebrar les jornades, peti qui peti, malgrat les pressions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

El PSC proposa un pla de xoc contra les desigualtats socials

GIRONA
RIPOLL

El PP vol aprovar una pla per incentivar el teixit empresarial a Catalunya

RIPOLL
GIRONA

Junts aposta per donar un “nou impuls” a la llengua catalana

GIRONA
guerra a gaza

Els EUA desconeixen el pla d’Israel per a protegir els civils de Rafah

barcelona
GIRONA

Els Comuns volen un abonament de 15 euros al mes per al transport públic

GIRONA
estat francès

La policia entra a la Sorbona per a expulsar els estudiants propalestins

barcelona
política

ERC recorre a la JEC contra l’ús electoralista de l’“exhibició mediàtica” de Sánchez

barcelona
estat espanyol

El CIS diu que el 44,5% d'enquestats volia que dimitís o hi hagués eleccions

barcelona
BLANES

La CUP reclama actuar amb urgència per protegir el delta de la Tordera

BLANES