Política

política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

Reivindica que el “veritable lideratge” l’està demostrant ERC amb les seves propostes, que després Junts es fa seves

Insisteix en un acord de claredat, i a situar com a “línies vermelles” per pactar que es negociï un referèndum, un finançament singular i el reforç del català i l’estat del benestar

El president de la Generalitat i candidat d’ERC al 12-M, Pere Aragonès, ha celebrat aquest migdia que el president a l’exili i cap de llista de Junts, Carles Puigdemont, “ara posi en valor” una taula de negociació entre governs, com va defensar aquesta setmana en una entrevista a El Punt Avui. “Sempre he defensat que la taula sigui entre governs, perquè els partits es defensen a ells mateixos”, ha valorat Aragonès, que tanmateix recela dels canvis de posició de Junts. “Esperarem què passa d’aquí a sis mesos”, ha conclòs. En el mateix sentit, també ha donat a Junts la “benvinguda al club” de la reivindicació d’un concert econòmic, després que avui Puigdemont hagi dit que aspira a aconseguir la gestió del 100% dels impostos a Catalunya a canvi del seu suport als propers pressupostos generals de l’Estat. Igualment, ha reclamat la condonació de tot el deute del FLA, després que els republicans ja n’arrenquessin 15.000 milions en la negociació per a la investidura de Pedro Sánchez. “El lideratge veritable en les propostes l’estem demostrant ERC”, ha sentenciat.

Aragonès ho ha dit en el primer acte formal de campanya, vora les columnes de Puig i Cadafalch a Montjuïc, on ha presentat, junt amb la vicepresidenta i número 2 Laura Vilagrà, la proposta de referèndum acordat que fa ERC, que no és altra que la que ja ha estat defensant tota la legislatura. És a dir, proposa un acord de claredat, un gran “pacte de país” per consensuar les condicions en què totes les parts acceptarien implementar el resultat d’un referèndum amb una pregunta binària sobre la independència de Catalunya.

En aquest sentit, el republicà ha instat el PSC a donar a conèixer “en els propers quinze dies” la seva proposta. “Fins ara només n’hem tingut el silenci, la no proposta”, ha descrit. Aragonès ha evitat descartar explícitament un pacte postelectoral amb el PSC, però ha reiterat quines seran les tres “línies vermelles” que guiaran la recerca de suports per part d’ERC després del 12-M per formar govern, a priori molt allunyades de les posicions dels socialistes: avançar en la negociació per a les bases d’un referèndum, avançar en un finançament singular “que acabi amb l’espoli fiscal” i un reforç de l’estat del benestar i de la llengua catalana. Aragonès també ha insistit que no arribarà a acords amb l’extrema dreta d’Aliança Catalana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Hamàs accepta una treva però Israel respon amb nous atacs aeris a Rafah

barcelona
guerra a gaza

Hamàs accepta la proposta d’alto el foc temporal

barcelona

Paneque insisteix que cal invertir en els parcs naturals gironins

girona

Torrentà diu que ERC ha estat el primer en apostar per polítiques feministes

girona
guerra a gaza

Biden reitera a Netanyahu “la clara posició” dels EUA contra una invasió de Rafah

barcelona
política

La JEC obliga RTVE a “compensar” la resta de partits per l’entrevista de Sánchez de dilluns passat

barcelona
estats units

El jutge amenaça Trump d’empresonar-lo per no obeir l’ordre de silenci

barcelona
Política

Lluís Llach votarà Puigdemont

barcelona
estat francès

Macron aposta davant Xi per una relació equilibrada entre la UE i la Xina

barcelona