Política

europa de l’est

Geòrgia aprova la polèmica llei d’agents estrangers enmig de fortes protestes

L’oposició considera que la normativa és una còpia d’una legislació russa per silenciar la dissidència

El Parlament de Geòrgia, controlat pel partit Somni Georgià, va aprovar aquest dimecres al vespre en segona lectura la polèmica llei d’agents estrangers, durament criticada per l’oposició del país i la Unió Europea per les seves similituds amb una legislació russa contra la dissidència. La norma, coneguda oficialment com a Llei de Transparència de la Influència Estrangera, va rebre 83 vots a favor i 23 en contra.

La tercera i definitiva votació de llei està programada per a mitjans d’aquest mes de maig, segons han informat les autoritats georgianes, decidides a tirar-la endavant tot i les massives protestes contra aquesta legislació que tenen lloc des de la setmana passada en les principals ciutats del país. A Tbilisi, la capital, més d’una seixantena de persones han estat arrestades aquesta passada nit. La manifestació de dimecres va allargar-se gairebé sis hores i va acabar amb diverses persones ferides, entre elles sis policies i un líder de l’oposició georgiana, que va haver de ser hospitalitzat, segons informen les agències.

L’oposició denuncia que la llei impulsada pel govern és una còpia de la normativa que s’utilitza a Rússia per reprimir i silenciar la dissidència. Segons el text de la Llei de Transparència de la Influència Estrangera les organitzacions i col·lectius que rebin més d’un 20% de finançament de l’exterior hauran de registrar-se com “agents estrangers”. Una mesura que restringiria el marge d’actuació d’organitzacions georgianes amb suport de l’estranger que defensen els drets de col·lectius LGBTIQ+ o d’activistes proeuropeus, entre altres, i els situaria en el punt de mira constant del govern, que podria limitar la seva activitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]