Política

Alemanya

Augmenta la tensió en la protesta contra l’ampliació de la ‘gigafactoria’ de Tesla

La policia deté diverses persones que han intentat entrar a la fàbrica d’automòbils a Grünheide

una dona i tres agents han resultat ferits

Almenys quatre persones han resultat ferides aquest divendres durant la protesta contra l’ampliació de la fàbrica de Tesla a Grünheide, a l’Estat alemany oriental de Brandenburg.

Segons informen mitjans locals, la policia ha intervingut per impedir un intent dels activistes climàtics d’entrar a la planta automobilística. Diverses persones han estat detingudes i una dona ha resultat ferida, segons la cadena pública RBB. També han patit ferides tres agents.

Unes 800 persones han participat en la marxa davant la fàbrica. Les forces de seguretat han desplegat un ampli dispositiu davant la fàbrica i a la població, que inclou canons d’aigua.

La manifestació ha obligat a tancar la sortida de l’autopista a l’altura de Freienbrink i les carreteres al voltant de la planta. També s’ha hagut de tallar la circulació ferroviària entre Berlín i Frankfurt de l’Oder perquè diversos activistes s’han assegut a les vies a l’estació de Fangschleuse.

En paral·lel, uns tres-cents activistes han ocupat l’antic aeròdrom de Neuhardenberg, que actualment és utilitzat per Tesla com dipòsit temporal per als vehicles que surten de la gigafactoria de Grünheide, l’única del fabricant nord-americà a Europa. Segons la policia, 24 vehicles han estat danyats “amb pintura”.

L’aliança Tanqueu l’aixeta a Tesla protesta contra l’ampliació de la fàbrica perquè suposa talar el bosc. Els activistes denuncien que “la regió es vendrà a Tesla”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]