Política

tribunals

Nova data per a la vista prèvia d’al·legacions en ‘l’Operació Judes’

L’Audiència Nacional cita els advocats dels CDR el 27 de juny

L’Audiència Nacional (AN) ha fixat per al 27 de juny la vista oral d’al·legacions prèvies de la causa de l’’Operació Judes’. La nova data s’ha fixat després que la vista del 1 d’abrilpassat es va suspendre per la baixa d’un dels advocats.

En els seus escrits acusatoris, fiscalia sol·licita entre 8 i fins a 27 anys de presó per alguns dels CDR encausats per terrorisme, però la defensa, liderada per Alerta Solidària, argumenta que el judici no s’hauria ni de celebrar per l’aprovació avui de la Llei d’Amnistia. De fet, al·leguen que la tramitació de la causa s’ha accelerat durant els mesos de debat de la llei d’amnistia. Per això, les defenses demanaran que la causa s’arxivi al·legant aquesta nova legislació, que en aquella datat hauria d’haver-se ja publicat al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE).

La vista prèvia al judici haurà de repassar les conclusions prèvies de cada part, incloses l’acusació particular de l’Associació Catalana de Víctimes d’Organitzacions Terroristes que representa el bufet Fuster-Fabra. Les acusacions fan referència a actes de protesta projectats el 2019, coincidint amb la sentència del judici al 1-O, però que en cap cas van dur-se a terme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia